Trebbe en Woonpartners MH zijn trots op de oplevering van 64 woningen in Gouda-Oost

Eind april leverde Trebbe het appartementencomplex aan de Teldersstraat in Gouda-Oost op aan Woonpartners Midden-Holland. Het complex heeft 22 sociale huurappartementen verdeeld over zes bouwlagen. Alle 24 koopwoningen waren al eerder opgeleverd aan de bewoners. Op 21 april ontving de laatste koper zijn huissleutel. Met de oplevering van deze laatste woningen rondt Trebbe haar project aan de Zuidelijke Stempel West in Gouda af.

Herstructurering wijk

In Gouda-Oost vindt een omvangrijke herstructurering plaats, waar het Zuidelijk Stempel West onderdeel vanuit maakt. Het nu opgeleverde nieuwe deel van de wijk bestaat uit 40 huurwoningen voor Woonpartners Midden-Holland; 18 rijwoningen (waarvan twaalf vrije sectorhuur) en een appartementencomplex met 22 appartementen in sociale huur. Trebbe realiseerde deze woningen samen met 24 grondgebonden koopwoningen ‘24 Karaat Gouda’. A3 Architecten tekende voor het ontwerp van de woningen en het appartementencomplex. “We zijn er trots op dat wij met onze concepten BasisWonen en HoogWonen een mooie bijdrage hebben geleverd aan de herstructurering van Gouda-Oost”, vertelt Rob van der Jagt, directeur Trebbe West. “Uiteindelijk is dat wat wij nastreven: het creëren van een plek waar mensen prettig, gezond en duurzaam wonen en leven.”

“Wij vinden het van belang dat de uitgangspunten voor de Wijkontwikkeling ook in het stedenbouwkundig plan en in de uitvoering terug te zien is. Het motto ’De groene wijk aan de dijk’ is terug te zien in de groene heggen en de inrichting van de openbare ruimte”, aldus Bart Zwamborn, manager Ontwikkeling & Realisatie Nieuwbouw van Woonpartners Midden-Holland. “Als straks ook de in aanbouw zijnde Georgine Sanderstoren klaar is en plein, park en straten eromheen aangelegd zijn is dit deel van de wijk af; een belangrijke mijlpaal voor Gouda Oost!”

Op 18 mei wordt de naam B.M. Telders boven op de entree geplaatst en onthuld. Ter gelegenheid hiervan bieden wethouder Rogier Tetteroo en directeur-bestuurder René Mascini alle bewoners van de Telderstoren een bloemetje aan.

Over de bouw

Trebbe ontving de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van de woningen van Woonpartners Midden-Holland na een aanbesteding. Juni vorig jaar werd gestart met de bouw. De woningen zijn gerealiseerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. Het appartementencomplex is gerealiseerd met HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen.