Amersfoort is 53 sociale huurappartementen aan de Puntenburgerlaan rijker

‘Portaal en Trebbe ronden bouw sociale huurappartementen af’

Na een bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe op 18 februari een hagelnieuw appartementencomplex aan de Drentsestraat (voorheen Puntenburgerlaan) op aan Portaal. Het appartementencomplex biedt ruimte aan 53 tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit woongebouw geven Portaal en Trebbe invulling aan de vraag naar goede, duurzame woonruimte in Amersfoort.

Aan de Puntenburgerlaan 91 stond tot een jaar geleden een kantoorpand. Nu staat hier een modern woongebouw met compacte stadsappartementen. De hoofdingang van het nieuwe gebouw ligt aan de Drentsestraat. Het is ontworpen door architectenbureau AC&P en wordt gebouwd door Trebbe. Het pand telt 53 woningen, deze zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming. Dorine Lommen, manager volkshuisvesting bij Portaal: “Met dit nieuwe appartementencomplex bieden we een mooie toevoeging van 53 duurzame woningen in het Soesterkwartier. Het is een mooie woonplek die aansluit bij de behoeften van jonge mensen, op loopafstand van het centrum en station, en met een betaalbare huurprijs. Portaal geeft hiermee invulling aan de wens van de gemeente Amersfoort om juist voor starters op de woningmarkt te bouwen.” Het woongebouw ligt dicht bij het stadscentrum, Eemplein en station Amersfoort Centraal.

53 app 1
53 app 2

53 huishoudens een nieuwe woning

Trebbe ontwikkelde en realiseerde het nieuwe gebouw met haar concept Trebbe HoogWonen. Met inzet van het concept kan Trebbe snel kwalitatief hoogwaardige appartementencomplexen ontwikkelen en realiseren. Het voorontwerp dat er al was, is door Portaal, Trebbe en AC&P Architecten omgezet naar een ontwerp passend binnen de kaders van het concept HoogWonen.  Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor dit project, dat we als ketenpartner van Portaal hebben opgepakt. In negen maanden tijd hebben wij voor 53 huishoudens een nieuwe woning gebouwd, daar worden wij blij van!”