Trebbe levert 16 woningen Botterstraat Amsterdam op aan de Alliantie Ontwikkeling

Onlangs leverde Trebbe 16 woningen aan de Botterstraat in Amsterdam Noord op aan de Alliantie Ontwikkeling. Met deze 16 woningen geven de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe samen invulling aan de vraag naar betaalbare, duurzame en gezonde woningen.

Rabie Khettabi, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Door de samenwerking met gemeente Amsterdam, Trebbe en inspraak van buurtbewoners zijn hier 16 duurzame, sociale eengezinswoningen gerealiseerd. De eengezinswoningen zijn als één ensemble ontwikkeld en gerealiseerd. Dit zorgt voor een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing.”

Marinus den Harder, directeur bij Trebbe: “Door vol in te zetten op samenwerking voegen we samen goede, duurzame en betaalbare woningen toe aan een plek waar de woningmarkt meer dan overspannen is.”

Botterstraat voordeuren
opgeleverd1

Over de woningen

In Amsterdam Noord aan de Botterstraat waar eerst een school stond, verrezen zestien eengezinswoningen naar een ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw uit Amersfoort. De woningen zijn verdeeld over twee blokken van ieder acht woningen. Het ontwerp is vanuit overleg met de omwonenden tot stand gekomen. Er is een gevel ontworpen die past binnen de unieke stedenbouwkundige context. Een hoge tuinmuur met een expressief vormgegeven tuinhek, koppelt de twee korte rijen woningen aan elkaar waardoor er een alzijdig volume ontstaat, dat net als de bebouwing van de omliggende hoven de identiteit van het hof bepaalt.

Duurzaam en betaalbaar aan de Botterstraat

De woningen voldoen aan BENG. Er is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan. Voor de opwekking van elektriciteit zijn de woningen voorzien van  extra pv-panelen. De woningen zijn voor de warmtevoorziening aangesloten op stadsverwarming.

Botterstraat zijkant
Botterstraat hek

Bouwen aan de Botterstraat is binnenstedelijk bouwen

De woningen zijn in opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling ontwikkeld. Bijzonder aan de bouw van deze woningen was dat deze in een bewoonde omgeving die ook nog eens als milieuzone is aangemerkt, zijn gerealiseerd. Dit vroeg om een uitgekiende bouwplaatslogistiek en afstemming met omgeving.

Over de verhuur

De woningen worden verhuurd door woningcorporatie de Alliantie. Daarmee zijn de woningen bereikbaar voor een brede doelgroep. 50 % van deze woningen zijn bestemd voor statushouders met een gezin. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.