Trebbe legt met de contractering van 17 partijen een stevige basis voor co-makership HoogWonen

31 augustus heeft Trebbe de samenwerkingsovereenkomsten met maar liefst zeventien co-makers ondertekend. De formalisering van de samenwerking vond plaats op het Trebbe HoogWonen project 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein. Trebbe werkt met deze co-makers samen voor alle projecten die gebaseerd zijn op het woonconcept HoogWonen.

Co-makership; kwaliteit, optimalisatie en efficiëntie

Het voornaamste doel van deze samenwerking is de kwaliteit van de gebouwen niet alleen te waarborgen, maar ook voortdurend te optimaliseren. Tegelijk is efficiënter werken een doel dat wordt nagestreefd. Met als resultaat een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het motto daarbij is: Bouwen met passie, wonen met plezier!

Stevige basis

HoogWonen is het concept voor gestapelde woningbouw en biedt in de basis een compleet appartementencomplex. Betaalbaarheid, flexibiliteit en kwaliteit gaan bij HoogWonen hand in hand. Trebbe startte in begin 2016 met de verdere uitontwikkeling van het concept. Inmiddels is HoogWonen volledig uitgewerkt in twee verschillende types; galerijontsluiting en centrale ontsluiting, inclusief verschillende afwerkingsniveaus en duurzaamheidsscenario’s. “Dat we anderhalf jaar nadat we zijn gestart met de uitontwikkeling van HoogWonen deze mijlpaal hebben behaald, stemt mij bijzonder trots”, vertelt Rob van der Jagt, directeur Trebbe West. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze zeventien zorgvuldig geselecteerde partijen een stevige basis voor HoogWonen hebben gelegd.”

De co-makers: “De meest duurzame vorm van samenwerking”

Na een intensieve periode van kennismaking, overleg en optimalisaties worden er zeventien co-makers toegevoegd aan Trebbe HoogWonen. IJB Groep, Van der Sluis Woningbouw bv, Certacon en Tuijps Groep zijn ook co-maker bij Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningbouw. Naast deze vier partijen voegt Trebbe nog dertien nieuwe partijen aan haar concept toe; Peutz, Pieters Bouwtechniek, Buro BOOT, Van den Pol Elektrotechniek, De Hoop Pekso, Vlassak Betonbedrijf, H. ten Brinke & Zn, Kumij, Rollecate, Schindler Liften, Mastum Daksystemen en Th. Wouters Totaalafbouw. Zij zien allemaal de voordelen van ketensamenwerking. Efficiëntie, hogere kwaliteit, continuïteit, een beter proces en een lagere kostprijs voor alle stakeholders. “Voor ons dit de meest duurzame vorm van samenwerking”, aldus Wilco ten Brinke, eigenaar HTB Constructie.

En dit vinden onze co-makers ervan

Wim van den Pol, directeur Van den Pol Elektrotechniek hecht veel waarde aan co-makerships. Van den Pol Elektrotechniek voert woningbouwprojecten alleen nog binnen deze vorm van samenwerking uit. “Als elektro- en beveiligingsspecialist brengt dit co-makership ons én Trebbe continuïteit en efficiency. Daarnaast kunnen wij als partner veel betekenen voor HoogWonen wanneer het gaat om comfort, veiligheid, duurzaamheid en connectivity.”

Marc Evers, directeur Mastum Daksystemen vindt vertrouwen in de samenwerking met Trebbe. “Samen werken op basis van gelijkheid en vertrouwen, dat is pas een echte samenwerking. Wij zijn er trots op dat we met Trebbe zo’n samenwerking aangaan.”

Rob Moors, vestigingsmanager Rollecate Wormer en Rob Jacobs, accountmanager Kumij zien alleen maar voordelen voor de opdrachtgever én voor de betrokken partijen. “Groot voordeel in de vorm van betere voorspelbaarheid in de uitvoering en daardoor dus kostenbesparend en efficiënter werken. Hetgeen zich uit in de finale kostprijs maar ook in een kortere doorlooptijd van het werk. Laatste noemers zijn voor de principaal zeer zeker ook van belang.”

Rene van der Sluis, directeur Van der Sluis Technische Bedrijven, gelooft in een succesvolle samenwerking. “Door samen te werken word je succesvoller.”

Jan Willem Blaauboer, commercieel directeur bij IJB Groep is verheugd over deze samenwerking met Trebbe: “Na het succes van het BasisWonen-concept toont Trebbe nu aan dat conceptueel bouwen en geïntegreerde samenwerking ook in de hoogbouw mogelijk is. Wij zijn ervan overtuigd dat HoogWonen een succes wordt.”

Theo Wouters, directeur Th. Wouters Totaal Afbouw, gelooft in een win-win situatie voor alle betrokken partijen: “Wij vinden de samenwerking met Trebbe getuigen van een toekomstvisie. De partners zijn ervaren, degelijke partijen, die bereid zijn kennis te delen. De samenwerking zal zich in de loop der jaren perfectioneren en daardoor renderen.”

Paul Hooijschuur, directeur Pieters Bouwtechniek vestiging Haarlem, legt uit wat de kracht van deze samenwerking is: “De kracht van de coproductie met HoogWonen is maximale ontwerpvrijheid voor de klant met een projectteam dat werkt met een efficiënt bouwsysteem, volgens de BIM systematiek.”

Rob Hogendoorn, commercieel directeur De Hoop Pekso, vindt dat de jarenlange samenwerking met Trebbe nieuw elan krijgt met dit co-makership: “Integer partnership leidt tot hogere kwaliteit dankzij een beter proces en heeft daardoor integraal een lagere kostprijs voor alle betrokkenen. Ook krijgt productinnovatie een grotere kans, waardoor langdurige samenwerking zich voor alle partijen effectief loont.”

Rob van Asperen, commercieel directeur Svedex, ziet veel gelijkenissen tussen Trebbe en Svedex en vindt het co-makership daarom een logische stap: “Trebbe en Svedex zijn beide bedrijven die graag kennis delen om samen verder te kunnen en blijven verbeteren. Dat vertrouwen en die transparantie is er gewoon. Dat is het verschil tussen samen werken en samenwerken en dat brengt ons samen verder.”

Wilco ten Brinke, eigenaar HtB constructie, vindt deze vorm van samenwerking uniek: “Voor ons is dit de meeste duurzame vorm van samenwerking. Wij kunnen vroegtijdig meedenken in het proces en onze meerwaarde toevoegen, dat maakt dat we allemaal in de keten efficiënt kunnen werken met als eindresultaat een hoogwaardig gebouw.”

Jérôme Eijsackers, directeur Peutz, heeft al ervaring met deze vorm van samenwerken en kent de voordelen: “Uit ervaring weten we dat langdurige en intensieve samenwerking tussen bouwpartijen leidt tot de beste resultaten. Samen ben je meer dan de som der delen. Je leert van elkaar en houdt elkaar scherp.”

John Vlassak, directeur Vlassak Betonbedrijf is verheugd met het concretiseren van de langjarige samenwerking met Trebbe: “Met deze nauwe samenwerking wordt het onderlinge vertrouwen nog verder uitgebouwd. Dat deze samenwerking een succes gaat worden, daar ben ik van overtuigd. Onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar, dat maakt dat we ons kunnen richten op dat wat belangrijk is.”

Bram Oskam, projectleider Buro Boot, is ervan overtuigd dat deze vorm van samenwerken heel veel voordelen heeft: “Prachtige manier van samenwerking, op basis van gelijkwaardigheid, duurzame relatie, vertrouwen, gebruikmakend van de kwaliteiten van alle co-makers. Dit gaat veel werkplezier, hoge kwaliteit en een nog meer tevreden opdrachtgever opleveren.”

Rob Jue, directeur Schindler Liften ziet dit co-makership als een eerste resultaat na een intensief voortraject: “De basis voor de samenwerking is gelegd gedurende een intensief voortraject, hieruit bleek dat de visies van beide bedrijven gelijkwaardig zijn. Dit heeft geleid tot een samenwerkingsovereenkomst, met als beoogd eindresultaat hoge kwaliteit en service voor de eindgebruiker. HoogWonen is een uniek concept met snelle doorlooptijden, hoge efficiency en een hoge potentie waar wij ons graag aan verbinden.”

Pascal van Herk, commercieel directeur Certacon, rekent op een succesvolle samenwerking: “Trebbe begrijpt dat als je kan delen je ook kan vermenigvuldigen. Samen naar de laagste kostprijs, beste kwaliteit en een gezond resultaat voor alle stakeholders!”

Mark Tielemans, directeur Tuijps Groep is enthousiast over ketensamenwerking: “Er wordt meer gedacht in industriële oplossingen waardoor we niet telkens het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. En dat resulteert in een beter proces, hogere kwaliteit en uiteindelijk een lagere kostprijs.”