Trebbe geselecteerd voor finale 100%GZNDwonen challenge

“Gemakkelijk gezond ventileren”

Mitros daagde met 100%GZNDwonen de markt uit om tot een oplossing te komen, die garandeert dat huurders na renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben. Een uitdaging die Trebbe samen met Van der Sluis Technische Bedrijven, BUVA, Tilmar en Heering aanging. Met succes, ‘Gemakkelijk gezond ventileren’ van Trebbe en haar samenwerkingspartners is geselecteerd als één van de vier finalisten.

De challenge 100%GZNDwonen Jaarlijks onderhoudt en renoveert Mitros zo’n 800 woningen. Een geïsoleerde woning is goed voor de portemonnee van de huurder. Na de renovatie ziet Mitros echter nieuwe problemen ontstaan. De belangrijkste zijn:

  • bewoners die last hebben van koude tochtstroom in de woning;
  • vochtproblemen zoals schimmel in de badkamer, de keuken en de rest van de woning;
  • geluidsoverlast bij bewoners door de ventilatiesystemen;
  • bewoners die de bediening, met ingewikkelde instructies en handleidingen, als gebruiksonvriendelijk ervaren.

Om deze problemen bij gerenoveerd en nog te renoveren bezit op te lossen werd de challenge uitgeschreven. Een uitdaging die Nico Blaauw, teamleider techniek & duurzaamheid bij Trebbe, aanging. “De challenge werd aangekondigd op de dag van de binnenlucht. Wij twijfelden geen moment, Trebbe moest hieraan meedoen. Wij geloven dat iedereen recht heeft op een comfortabele en gezonde woning. Deze challenge sluit daar naadloos op aan.”

Gemakkelijk gezond ventileren

De ideale oplossing is een concept waarbij de gebruiker voorop staat. Een eenvoudig, integraal en functioneel concept dat breed toepasbaar is en dan vooral in de gestapelde bouw. De oplossing is niet alleen technisch van aard. Het gebruik door bewoners is minstens zo belangrijk. “Ik ben ervan overtuigd dat ons concept volledig beantwoordt aan de gestelde criteria en betaalbaar, robuust en gebruiksvriendelijk is”, aldus Blaauw.

Wordt vervolgd…

De finalisten hebben tot 30 mei om een pitch voor te bereiden. Op deze dag presenteren zij hun voorstel aan de jury en aan een volle zaal genodigden. De jury zal op basis van hun voorstel en presentatie de winnaar(s) kiezen. De winnaars mogen vervolgens snel aan de slag om hun voorstel in de praktijk te bewijzen. Meer informatie over deze challenge? Check: http://www.houseofoi.com/100procentgzndwonen/