Woonconcept en Trebbe realiseren 25 nieuwe sociale huurwoningen in de Ezinge Meppel

Woonconcept en Trebbe zijn gestart met het bouwen van duurzame en betaalbare woningen naast het onderwijspark. De bouw gaat snel. Al in een paar weken tijd zijn de contouren van de woningen al zichtbaar. De huurprijs van de woningen komt onder de huurtoeslaggrens te liggen, dat betekent dat er huurtoeslag kan worden aangevraagd.

Hans Veldman, projectleider bij Woonconcept: “In samenwerking met de omwonenden, het onderwijspark Ezinge en de gemeente hebben we het plan voor deze woningen gemaakt. Met het onderwijspark zijn bijvoorbeeld goede afspraken gemaakt over het verkeer naar de woningen, tijdens de bouw maar ook daarna. En, extra leuk, de leerlingen van Stad en Esch krijgen tijdens de bouw college van de bouwplaatsmanager van Trebbe”.

Henri Liefers, bouwplaatsmanager bij Trebbe: “Voor mij typeert samenwerking dit project. Vanuit een goede samenwerking met Woonconcept bouwen we duurzame en betaalbare woningen. Ik vind het leuk om vanuit een goede samenwerking ook de wijk te betrekken bij onze werkzaamheden. En hoe mooi is het dat we nu ook de kans hebben jongeren te enthousiasmeren voor ons uitdagende vak en hen mee te nemen in ons bouwproces.”

AI Dahliastraat 1
Vogelvlucht Dahliastraat

Duurzame en betaalbare woningen

Naast het onderwijspark Ezinge in Meppel worden in de komende maanden 25 woningen gebouwd, naar een ontwerp van Peters & Lammerink. De woningen zijn verdeeld over vier blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. Er is aandacht besteed aan het uiterlijk van de woningen zodat ze goed passen bij de bestaande wijk.

De woningen worden energieneutraal, dit betekent dat ze evenveel energie opwekken als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen worden voorzien van zonnepanelen, zijn heel goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Waardoor deze heel betaalbaar zijn en heel comfortabel wonen.

Betaalbaar in aanschaf, gebruik en onderhoud

De woningen zijn vanuit een bouwteam ontwikkeld door Trebbe in nauwe samenwerking met Woonconcept. Betaalbaarheid en duurzaamheid waren de twee uitgangspunten voor de ontwikkeling. De woningen zijn zeer betaalbaar geworden door efficiënte keuzes te maken in het ontwerp. Onder andere de keuze voor een asymmetrische kap heeft geleid tot betaalbare woningen. Ook in gebruik zijn de woningen uitzonderlijk betaalbaar doordat deze nul-op-de-meter worden. Door te kiezen voor materialen die onderhoudsarm zijn, zoals bijvoorbeeld aluminium windveren en luifels, hebben de woningen een lage total cost of ownership.[PS1]

Planning

De bouw van de woningen is eind oktober gestart. Naar verwachting wordt de laatste woning in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De woningen zijn al verhuurd via www.thuiskompas.nl.