Trebbe breidt BasisWonen uit met extra optie

‘Sporten geeft energie, letterlijk en figuurlijk’

Trebbe bouwt woningen voor de bewoners. Het uitgangspunt hierbij is een goede, gezonde, betaalbare en energiezuinige woning, waar mensen met plezier wonen. Om de betaalbaarheid en energiezuinigheid nog verder te verhogen biedt Trebbe met de BasisWoning nu de mogelijkheid om zelf energie op te wekken.

Goed voor lichaam, geest en portemonnee

“Elke klap op een bokszak, iedere sprong en landing tijdens touwspringen of polsstokhoogspringen, de omwenteling van trappers; bij beweging komt energie vrij. Door een speciaal systeem te koppelen aan het gekozen sporttoestel is de bewoner zelf in staat energie op te wekken en op te slaan voor later gebruik. Vergelijk het bijvoorbeeld met de dynamo aan je fiets. Alleen laat je nu geen lampje branden, maar laadt een accu op”, legt Nico Blaauw, teamleider duurzaamheid & techniek, uit.

Trebbe biedt een woning met een extreem lage energierekening, wij geven mensen nu een écht gezond thuis. Het is algemeen bekend dat sport een positieve invloed heeft op het lichamelijke en geestelijke welzijn van de mens. Trebbe voegt daar nog twee extra motivaties aan toe; de portemonnee en plezier. Met de handige app is direct inzichtelijk hoeveel kWh’s er zijn opgewekt en hoeveel calorieën er zijn verbrand. Dat is pas echte motivatie.

Ingangsdatum 1 april 2018

Trebbe biedt met ingang van 1 april 2018 de uitbreiding op BasisWonen aan. Deze ziet vooralsnog toe op twee verschillende mogelijkheden; cardio- of krachttraining. “Dit is natuurlijk nog een pilot, daarom hebben we ervoor gekozen om te starten met deze twee typen. Mocht er structureel vraag komen naar andere sporttoestellen dan gaan we zeker kijken hoe we dit in ons pakket kunnen opnemen. Een roeitrainer zou bijvoorbeeld een goede kanshebber zijn”, aldus een zeer enthousiaste Blaauw.

Bekijk de uitbreiding Energiestroompje