Trebbe Bewust Veilig

Alle dagen van het jaar heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen Trebbe. Een dag per jaar, 16 maart, tijdens de landelijke dag Bewust Veilig, hebben we extra aandacht voor veilig werken. Op de nieuwbouwlocatie van het Amphia waar Trebbe één van de bouwcombinanten is, vond de aftrap van Bewust Veilig 2018 plaats door een bezoek van o.a. staatsecretaris Tamara van Ark (Ministerie van SZW). Wethouder Herrema, gemeente Almere en Arjan Deutekom, directeur-bestuurder bij GoedeStede bezochten één van de bouwplaatsen van Trebbe in Almere. En ook op alle andere bouwplaatsen van Trebbe werd aandacht besteed aan Bewust Veilig door middel van een toolbox.

Arjan Deutekom: “Volgend jaar willen we nog meer bouwen in Almere. Eigenlijk staan wij er als opdrachtgever niet bij stil dat daardoor de werkdruk hoog blijft. Ook voor GoedeStede geldt veiligheid boven alles.”

Toolboxmeeting

Een toolboxmeeting is een maandelijks werkoverleg waarbij extra aandacht is voor zaken ter verbetering en bewustwording van veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu. Het onderwerp van het gesprek tijdens de Bewust Veilig toolbox: algehele veiligheid tijdens het werk met bijzondere aandacht voor de last minute risico analyse. “We hebben gekozen voor een onderwerp waar elke bouwplaatsmedewerker en uitvoerder zelf 100% invloed op uit kan oefenen. Door een last minute risico analyse uit te voeren wordt op het laatste moment nog eens goed gekeken of de werkplek écht veilig is. Niet veilig? Dan niet aan het werk is het credo”, vertelt Jos Roesthuis, KAM-manager.

Veilig op je werk en gezond weer naar huis

Deelname van Trebbe aan de landelijke dag Bewust Veilig wordt als positief ervaren, ook door de uitvoerders en bouwplaatsmedewerkers. “Het is altijd goed dat er extra aandacht gegeven wordt aan veiligheid en dat we hier met elkaar over in gesprek gaan”, vertelt Dick Fien, uitvoerder bij Trebbe. Erwin Buit, timmerman bij Trebbe is het hier roerend mee eens: “ We hebben veiligheid altijd hoog in het vaandel staan, maar het is een goede zaak om er nog eens extra bij stil te staan. Met een bak koffie in gesprek over de last minute risico analyse, zo hebben we aandacht voor veiligheid en het is goed voor de teambuilding.” Jos Roesthuis kijkt met een goed gevoel op de dag terug. “Ik ben ervan overtuigd dat het zinvol is om deel te nemen aan deze landelijke dag en we hiermee het belang van veilig werken nog eens extra onderstrepen. Wij zeggen niet voor niets, kom veilig op je werk, werk veilig en ga gezond weer naar huis.”