Trebbe en Nijestee bereiken hoogste punt Tractie Groningen

Op 4 maart bereikte Tractie, het vijfde nieuwe woongebouw, in de Grunobuurt haar hoogste punt. Tractie wordt gebouwd naast Lampisterie en het Hoornsediep, naast woonblok Typhoon.

De bouw is gestart in maart 2020 en wordt naar verwachting in september opgeleverd. In Tractie worden woningen in de sociale huur (met een maximum van € 752,33) en de middenhuur (tussen de € 752,33 en € 1000,-) gerealiseerd; appartementen met drie of vier kamers en maisonnettes met entree aan de straat. De woningen worden gasloos en energiezuinig. Directeur vastgoed Jan Jaap Vogel vindt het behalen van het hoogste punt altijd een hoogte punt: “Successen moet je vieren en met elkaar delen. We startten een jaar geleden met de bouw van Tractie en we zijn trots er trots op dat het hoogste punt nu al is bereikt. Dat is het resultaat van een goede samenwerking met onze partners, waaronder architectenbureau De Zwarte Hond en Trebbe. Als alles volgens planning verloopt wordt het woongebouw in september opgeleverd. Daarna kunnen de eerste bewoners hopelijk snel verhuizen!”.

Tractie Grunobuurt-normaal
Groningen Tractie

Hoog ambitieniveau

Dit woongebouw is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en varieert in hoogte van drie tot zeven bouwlagen. Tractie krijgt 107 huurappartementen met een gemeenschappelijk binnenterrein waar geparkeerd kan worden. Kenmerkend voor Tractie is de omloop op de tweede verdieping; die loopt over de gehele gevel door. Hierdoor hebben de aanliggende appartementen buitenruimtes over de volledige breedte van de woning. Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Bij mijlpalen is het gebruikelijk om stil te staan bij dat wat bijzonder is. Tractie is een fantastisch project dat laat zien dat als partijen intensiever samenwerken een hoog ambitieniveau gehaald kan worden.”