Amvest Investment Management en de combinatie Local/Trebbe hebben op de Provada de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van 69 woningen aan de Koningin Sophiestraat in Den Haag ten behoeve van de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

Ontwikkelaar Local transformeert het kantoorgebouw van circa 7.000 m2 naar een gebouw met 69 vrije sector-huurappartementen van gemiddeld 87 m2 in het middeldure segment. Trebbe West pakt het woongebouw grondig aan. Zo wordt het voorzien van nieuwe kozijnen, balkons en stijgpunten. Naar verwachting start de bouw eind 2016. Phlip Boswinkel, directeur Local: “Vorig jaar zijn we gestart met de herontwikkeling van het kantoorgebouw naar aantrekkelijke appartementen. Samen met Trebbe hebben wij het voortraject zeer snel kunnen afronden. De samenwerking met uitvoerende partijen is in transformatieprojecten essentieel. De kennis die Trebbe heeft biedt ons de zekerheid dat wij een haalbaar en hoogwaardig project kunnen realiseren.”

Hein Trebbe, directeur Trebbe verheugt zich op de samenwerking. “Deze transformatie sluit naadloos aan op onze visie met betrekking tot duurzaamheid. Wij hechten aan duurzame samenwerkingen. Daarnaast vinden wij het transformeren van een pand, ofwel een gebouw een nieuwe functie geven waardoor het weer jarenlang functioneel is, een prachtige vorm van verduurzaming van bestaand vastgoed.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest stelt dat deze acquisitie een goede aanvulling is op de portefeuille van het ARC Fund. “De appartementen liggen op een goede locatie in Bezuidenhout, een van de beste wijken van Den Haag. Wij zien dat ook transformatieprojecten kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het fonds. Amvest ziet nog veel kansen in de transformatie van bestaand vastgoed naar woningen. Hiermee voorzien wij tevens in de grote maatschappelijke opgave.”