SWZ en Trebbe starten bouw duurzame, toekomstbestendige appartementen aan de Schubertstraat

Met het boren van de eerste paal luidden SWZ en Trebbe de bouw in van een appartementencomplex met de naam Valerius aan de Schubertstraat in Zwolle. Vernoemd naar de basisschool die voorheen op de plek stond, verrijst het komende jaar een duurzaam appartementencomplex vol met circulaire oplossingen. De 27 appartementen zijn bestemd voor de sociale huur.

“Er is veel vraag naar in Zwolle naar duurzame woningen voor kleine huishoudens”, weet Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i. bij SWZ. “Met de bouw van dit appartementencomplex komen we weer een stap dichterbij onze wens voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen in Zwolle”.

“Dit appartementencomplex is een mooie duurzame toevoeging aan Zwolle”, vertelt Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe. “Het laat ook zien dat de beste weg naar duurzaamheid en circulariteit stap voor stap genomen moet worden, met een ambitieuze opdrachtgever voorop.”

Eerste paal Schubertstraat Zwolle
AI_Holtenbroek_Standpunt links_v04 (Large)

Over de appartementen

Het appartementencomplex, wordt gerealiseerd naar een ontwerp van LKSVDD architecten, is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen van circa 70 m2 worden gebouwd op de plek van de voormalige basisschool aan de Schubertstraat 39.

Circulaire oplossingen

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht. Er is een warmtepomp en bewoners koken elektrisch.

De bouw

De bouw is inmiddels gestart. Naar verwachting wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd. In het voorjaar van 2021 worden zij via de www.dewoningzoeker.nl aangeboden.