SWZ en Trebbe bouwen duurzame, toekomstbestendige appartementen aan de Schubertstraat Zwolle

Met het ondertekenen van het contract wordt de samenwerking officieel. SWZ heeft Trebbe de opdracht gegeven om aan de Schubertstraat een appartementencomplex te bouwen met 27 sociale huurappartementen.

Een aanwinst voor Zwolle, vindt Monique Boeijen, directeur-bestuurder SWZ. ‘Met de bouw van deze appartementen krijgt Zwolle er weer meer betaalbare huurwoningen bij. Duurzame, toekomstbestendige bouw is voor SWZ belangrijk. Trebbe had hiervoor het beste ontwerp.’

Antje de Groot – Schuttert, directeur bij Trebbe is blij met de opdracht. ‘We bouwen de appartementen energiezuinig en kiezen voor circulariteit. We kijken uit naar onze samenwerking met SWZ en het realiseren van prachtige appartementen voor toekomstige huurders.’

Over de appartementen

Het appartementencomplex, wordt gerealiseerd naar een ontwerp van LKSVDD architecten, is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen van circa 70 m2 worden gebouwd op de plek van de voormalige basisschool aan de Schubertstraat 39.

Circulaire oplossingen

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. De bergingsdeuren krijgen allemaal een circulair slot en een circulair binnenkozijn dat is vervaardigd uit gebruikt (balk)hout. Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht, waarbij wooncomfort voor de bewoners een belangrijk uitgangspunt was. De installatie bestaat uit een ventilatiewarmtepomp en pv-panelen en is gemakkelijk te bedienen.

De bouw

Naar verwachting start de bouw voor januari 2021 en wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd. In het voorjaar van 2021 worden de woningen via de www.dewoningzoeker.nl aangeboden.