Ruim 500 bezoekers bouwplaats stadskantoor en stadhuis Hengelo

‘Dag van de Bouw gaf mooie inkijk bij één van de grootste bouwprojecten in Twente’

Op zaterdag 2 juni was de landelijke Dag van de Bouw. De gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en het stadhuis in Hengelo openden de poorten van de bouwplaats. Meer dan 500 bezoekers grepen de kans en namen een kijkje achter de bouwhekken van dit project.

Om 10.00 uur opende burgemeester Schelberg de Dag van de Bouw. Dit onder toeziend oog van bezoekers en de organiserende bouwers. Bezoekers konden de hele dag deelnemen aan rondleidingen en hun vragen stellen aan de aanwezige medewerkers.

Gerard Vonk, uitvoerder van de renovatie van het stadhuis blikt tevreden terug. “De Dag van de Bouw is een mooi moment om te laten zien waar we mee bezig zijn en hoe de nieuwe huisvesting voor de gemeente eruit komt te zien.” Tom Engbers, hoofduitvoerder Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo is het hier roerend mee eens. “De Dag van de Bouw is ook elk jaar weer een mooie aanleiding om jongeren te enthousiasmeren voor onze branche.”

Stadskantoor en stadhuis

De gemeente Hengelo verhuist eind 2019 naar een nieuw stadskantoor en een prachtig gerenoveerd monumentaal stadhuis. Verschillende partijen werken samen aan dit project, dat één van de grootste bouwprojecten in Twente is.

Over de nieuwbouw

Van Wijnen en Trebbe realiseren samen het energiezuinige en duurzame stadskantoor. Verdeeld over vijf bouwlagen krijgt het nieuwe kantoor een vloeroppervlak van bijna 9.000 m² en een parkeerkelder van 2.200 m². Ruim 700 medewerkers gaan er straks werken en jaarlijks komen er 120.000 mensen op bezoek. Bijzonder aan de nieuwe gevel is dat elementen terug te vinden zijn uit de streek, zoals Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Over de renovatie

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en Hoffman renoveren samen het stadhuis en de bijbehorende dagwinkel. Het monumentale stadhuis uit 1963 met een oppervlakte van 11.700 m², krijgt een nieuwe functionele indeling, waarbij de bestaande inrichting zoveel mogelijk behouden blijft en versterkt wordt. De hal krijgt zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein terug en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten. TBI-onderneming Croonwolter&dros brengt in zowel de nieuwbouw als de renovatie de installaties aan.