Accolade en Trebbe realiseren all-electric woningen Stadsfenne Sneek

Accolade gaat in de wijk Stadsfenne in Sneek samen met ontwikkelende bouwer Trebbe zestien nieuwe woningen realiseren. Het worden compacte eengezinswoningen met boven twee slaapkamers en een doucheruimte. De woningen zijn gasloos en all-electric. Vorige week is begonnen met de sloop. De verwachting is dat de nieuwbouw dit jaar nog klaar is.

Moderner en duurzamer

De zestien woningen aan de Bottinge en Commanderij in Sneek worden gesloopt omdat de indeling van de seniorenwoningen niet meer voldoet. Door deze nieuwbouw past Accolade de inrichting naar de eisen van deze tijd aan. Hetzelfde aantal woningen wordt teruggebouwd. Zestien in totaal. Het worden compacte eengezinswoningen, naar een ontwerp van BDC architecten, met boven twee slaapkamers en een doucheruimte. De woningen zijn gasloos en all-electric. Dit zijn daarmee de eerste woningen in de wijk Stadsfenne die all-electric zijn.

Wat is de planning?

Trebbe gaat de woningen bouwen. Nu alle huidige bewoners een andere woning hebben, start Accolade met de sloop. Eind april richtte Trebbe de bouwplaats in. De sloop van de beide woonblokken is ongeveer eind mei klaar. Daarna start de bouw. De verwachting is dat de nieuwbouw dit jaar nog gereed is.