Start bouw Stadsbleek schrijft geschiedenis

Donderdag 5 oktober jl. startte de bouw van het nieuwbouwplan Stadsbleek in Oldenzaal. Dit bijzondere moment werd gemarkeerd door Dick Mol, directeur-bestuurder bij WBO Wonen, Alida Renkema, wethouder gemeente Oldenzaal en Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen. Gezamenlijk begroeven zij, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen een tijdcapsule op het bouwterrein.

Na de officiële handeling waren de toekomstige bewoners aan de beurt om de door hen gevulde tijdcapsules op hun eigen kavel te begraven. Gevuld met zelfgemaakte kranten, tekeningen, biografieën van bewoners, foto’s en persoonlijke boodschappen, liggen de capsules nu in de grond. Aansluitend was er tijd voor de bewoners om onder het genot van een hapje en een drankje nader kennis te maken met elkaar.

Bouwplan

In deze fase worden 17 woningen gebouwd die naar verwachting in het voorjaar van 2018 gereed zijn. Het totale plan omvat 44 woningen in verschillende typen en prijsklassen. Onlangs is besloten om ook alvast vier woningen uit de tweede fase tijdens de eerste bouwfase in uitvoering te nemen. Ook de toekomstige bewoners van deze woningen kunnen volgend jaar genieten van hun nieuwe woning. De resterende 23 woningen worden in de tweede bouwfase gerealiseerd. Er zijn nog enkele woningen in deze fase beschikbaar. Meer informatie: http://www.stadsbleek.nl/