Start bouw Spinnersbrink en 500e woning Bornsche Maten Borne

Donderdagmiddag vierde ontwikkelcombinatie De Bongerd samen met de toekomstige bewoners de start bouw van 33 woningen in het project Spinnersbrink. Ook zette de Bornse wethouder Martin Velten de kopers van de 500e woning in de Bornsche Maten in het zonnetje.

Animator ‘Bert de Bouwvakker’ luidde de start van de bouw van project Spinnersbrink op feestelijke wijze in. Speciale aandacht ging uit naar de 500e woning van De Bongerd in deze ontwikkeling. Na afloop van het officiële programma was onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstige bewoners om met elkaar kennis te maken.

De wethouder is trots: “Graag feliciteer ik de bewoners van Spinnersbrink met hun nieuwe woning in de Bornsche Maten. Ik wens iedereen veel geluk en woonplezier toe, in deze fraaie nieuwe wijk in Borne.”

20230203 eerste paal
Spinnersbrink in de Bornsche Maten (VOF De Bongerd)

Spinnersbrink

Het project Spinnersbrink ligt in het plandeel Eschwonen van de uitbreidingswijk de Bornsche Maten. Vlak bij het pompgebouw, dat bekend staat als het ‘Watermachientje’, worden hier 33 nieuwe woningen gerealiseerd: rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Bij de ontwikkeling van de woningen is qua uitstraling rekening gehouden met het Watermachientje, dat begin 1900 het water van de kleigaten overbracht naar een waterzuiveringsinstallatie van de textielfabrieken.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen, namens ontwikkelcombinatie De Bongerd: “Wij zijn trots op de mijlpaal van 500 woningen in de Bornsche Maten. En in Spinnersbrink gaan toekomstige bewoners genieten van hun nieuwe stijlvolle en comfortabele woningen. Waarbij het in deze tijd een geruststellende gedachte is dat de nieuwbouwwoningen in Spinnersbrink energiezuinig en gasloos zijn.”

De Bornsche Maten

Het plangebied de Bornsche Maten ligt in het zuidoosten van de gemeente Borne. In deze nieuwe woonwijk worden ongeveer 2.300 woningen gebouwd. De wijk is opgebouwd uit acht buurten met elk een eigen woonsfeer. Deze liggen allemaal rond het Bornsche Beekpark. Nieuw Borne, Oost Esch, Singelwonen, De Veste en Tuinstad zijn grotendeels gerealiseerd. De Maten, Eschwonen en De Horsten zijn volop in ontwikkeling, waarbij momenteel vooral in het plandeel Eschwonen woningen gebouwd worden.

Nog enkele woningen beschikbaar

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in Spinnersbrink. Meer informatie over dit project en inschrijven kan via www.woneninbornschematen.nl.