Laatste sleutel 48 appartementen Beethovenlaan Schagen uitgereikt

Bijzondere mijlpaal voor huurders

12 juni ontvingen de laatste huurders van de Beethovenlaan in Schagen de sleutel van hun nieuwe woning. De overdracht van de laatste sleutels markeert ook de ingebruikname van het nieuwe complex na een bouwtijd van iets meer dan een jaar.

“Conceptbouw hoeft niet saai te zijn”, zo geeft Jan Berghout, procesmanager bij Wooncompagnie, aan. “Trebbe heeft met de keuze voor INBO architecten een passend ontwerp gerealiseerd wat rekening houdt met de al aanwezige bebouwing in de omgeving. En dat binnen het concept HoogWonen. We zijn er trots op.”

Rob van der Jagt, directeur Trebbe is trots: “De laatste sleuteloverdracht markeert een bijzonder moment. Voor de toekomstige bewoners de start van een nieuwe periode op een nieuwe plek, voor de opdrachtgever de realisatie en ingebruikname van een gebouw en voor ons is dit het moment om terug te blikken op een bijzonder project. Bijzonder in meerdere opzichten. Ten eerste omdat het tot stand is gekomen binnen een prettige en efficiënte samenwerking met Wooncompagnie. En ten tweede omdat wij dit gebouw met ons concept HoogWonen mochten ontwikkelen en bouwen.”

Over het ontwerp

Trebbe realiseerde in opdracht van Wooncompagnie het appartementencomplex aan de Beethovenlaan. Architectenbureau Inbo verzorgde in opdracht van Trebbe het ontwerp. Mede door de rijke metselwerkdetails, brede balkons en grote ramen past het gebouw goed in bestaande omgeving en heeft het toch een eigen identiteit.

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 48 driekamerappartementen. De appartementen variëren in oppervlak tussen 65 m2 en 75 m2 en zijn daarmee geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit complex is een belangrijke bijdrage geleverd aan de belofte van de gemeente Schagen om meer woningen in de sociale huursector te realiseren. De bouw van het complex startte medio april 2017, ruim een jaar later vond de opleverling plaats. De appartementen zijn gerealiseerd volgens HoogWonen, hèt concept van Trebbe voor appartementen.