Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda

7 oktober jl. ging de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda,  er zullen nog velen volgen. Ruim 1.900 heipalen geven het nieuwe ziekenhuis een stevig fundament. De komende drie maanden, tot en met december, vinden op alle werkdagen heiwerkzaamheden plaats.

Omdat we tegen een bestaand ziekenhuis aan bouwen, waar de zorg voor de patiënt dag en nacht doorgaat, wordt er op allerlei manieren gemonitord of de werkzaamheden geen gevolgen hebben voor de zorg in het bestaande ziekenhuis. Tijdens het heien van de eerste palen was in het bestaande ziekenhuis meetapparatuur opgesteld om trillingen en geluidsoverlast te meten. Conclusie; de overlast en trillingen zijn binnen de geldende normen gebleven.

Amphia & Four Care

De nieuwbouw van het topklinisch opleidingsziekenhuis voor Amphia is in handen van aannemersconsortium Four Care. Het consortium bestaat uit ENGIE Services, Unica, Trebbe en Van Wijnen en zal zorgdragen voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw. Het ziekenhuis, met een oppervlakte van 76.000 m², zal naar verwachting in 2019 haar deuren openen.