97 woningen Prinsenpoort Zwolle

Kracht: Herontwikkeling, woningen met WMO aanpassing,  veel woningtypes

Prinsenpoort is een eigen ontwikkeling van rijenwoningen en twee-onder-één-kapwoningen in de monumentale wijk Veerallee in Zwolle. Het project bestaat uit meerdere fases. De eerste fase bestaat uit 44 koopwoningen en 21 energieneutrale koopwoningen in opdracht van BPD Ontwikkeling Amersfoort en 32 huurwoningen voor deltaWonen Zwolle. Naast twee opdrachtgevers zijn er ook twee architecten betrokken: Peters en Lammerink voor de 32 huurwoningen en 21 koopwoningen en Geesink Weusten voor de 44 koopwoningen.

En ook al heeft ieder deelproject eigen kenmerken, vast staat dat alle woningen duurzaam en royaal zijn en aansluiten bij het unieke jaren 30-karakter van de Veerallee. Verder wordt de wijk gesierd door groen, het centrum van Zwolle ligt op loopafstand en ook uitvalswegen zijn dichtbij. Dit gecombineerd met de voordelen van nieuwbouw maakt dat het in Prinsenpoort vorstelijk wonen is.

Bijzonder is dat Trebbe in opdracht van de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Zwolle voor twee woningen in dit plan een uitbouw uitgewerkt heeft voor gezinnen met een gezinslid met een lichamelijke beperking.