Pannenkoeken voor de bezoekers Inloophuis De Bres

Inloophuis De Bres in Zwolle heeft een nieuwe keuken. Op 5 september is dit gevierd onder het genot van een pannenkoek, vers gebakken op het nieuwe fornuis.
Trebbe en De Bres vonden elkaar begin dit jaar op de Beursvloer in Zwolle. Toen is de afspraak gemaakt dat Trebbe de sterk verouderde keuken zou vervangen.

Voorzitter Eduard Metselaar: “De Bres is voor vele mensen een vaste en vertrouwde plaats. Zo’n intensief gebruikte plaats vertoont dan na jaren op een aantal plekken slijtage. Wij zijn erg blij met de nieuwe keuken, waardoor we nu onze bezoekers weer met open armen kunnen ontvangen.”

Lucia Besten, coördinator bij de Bres vult aan: “Onze bezoekers hebben vaak een lastige tijd achter de rug, waarin ze op zichzelf zijn teruggeworpen. Dan zie ik, hoe subtiel ook, de blijdschap in hun ogen dat er ook voor hen door anderen moeite wordt gedaan. Zoals door Trebbe, die een nieuwe keuken ter beschikking stelde.”

Antje de Groot, directeur van Trebbe Oost & Noord licht toe waarom Trebbe een groot respect heeft voor de vrijwilligers. “Trebbe is al jarenlang gevestigd in Zwolle en wij zijn in die periode lokaal stevig verankerd met de stad. Veel van onze medewerkers wonen er, verrichten er vrijwilligerswerk en we ontwikkelen en bouwen er mooie en uitdagende projecten. Zo waren we er trots op dat we een maatschappelijke bijdrage konden leveren bij de realisatie van het opvanghuis De Herberg. En nu konden we ook van waarde zijn voor inloophuis De Bres.”