Radboudumc en Four Care ondertekenen contract nieuwbouw

Het Radboudumc en Four Care ondertekenden gisteren het contract voor de realisatie van de nieuwbouw. Alle seinen staan nu op groen om begin 2019 echt een start te maken met de bouwwerkzaamheden. Belangstellenden kunnen de maquette van het ontwerp bezichtigen in de hal van de hoofdingang en de tentoonstelling tegenover het restaurant in het Radboudumc.

Over de nieuwbouw Radboudumc

De nieuwbouw is 43.000m2 groot en bestaat uit elf bouwlagen. De architectuur van het nieuwe gebouw kent een eigentijdse uitstraling met kenmerken van de Bossche School. In het gebouw komt de nieuwe hoofdingang van het ziekenhuis. De poliklinieken komen op -1, eerste en tweede verdieping. De verpleegafdelingen, dagbehandeling en stafkamers bevinden zich op de hierboven gelegen verdiepingen. In het nieuwe gebouw is veel aandacht voor licht en zicht, dit komt het herstel van patiënten ten goede en zorgt voor een goed werkklimaat.

Aannemersconsortium Four Care

De nieuwbouw van Radboudumc wordt gerealiseerd door het consortium Four Care bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Gezamenlijk draagt Four Care zorg voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van respectievelijk de installaties en bouw.

Meer lezen over de nieuwbouw? Bekijk het digitale magazine