Omnia Wonen en Trebbe starten bouw sociale huurwoningen op locatie Sportfondsenbad in Amersfoort

Omnia Wonen is zeer enthousiast dat ‘de schop in de grond kan’ op de locatie van het gesloopte Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg. De afgelopen weken is het terrein bouwrijp gemaakt, na de bouwvak start de bouw. De woningcorporatie heeft ontwikkelende bouwer Trebbe ingeschakeld om er twee appartementencomplexen te realiseren. Hiervan zijn in totaal 42 appartementen bestemd voor de sociale verhuur.

“De bereikbaarheid van een thuis voor mensen die dat écht nodig hebben, komt zo weer een stap dichterbij”, aldus woonadviseur Jelmer Kwak. “Ik zie vaak dat huurders door die thuisbasis enorm opbloeien en weer volop gaan meedoen in de maatschappij. Dat geeft een goed gevoel.” Door nog voor de zomer een start te maken met de werkzaamheden, voldoet Omnia Wonen aan de oproep van de gemeente Amersfoort om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen. De woningnood onder mensen die vanwege een beperkt inkomen of bijzondere woonvraag op zoek zijn naar een sociale huurwoning is hier namelijk hoog. Er moet soms negen jaar op een passende woning worden gewacht. De bouw van de twee appartementencomplexen zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Over de appartementen

De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types, kennen een gebruiksoppervlak van ca. 60m2 en zijn bestemd voor de sociale huur. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Alle appartementen worden voorzien van een eigen warmtepompboiler en zijn daarmee duurzaam en energiezuinig. Voor het energieverbruik in de algemene ruimtes zijn pv-panelen op het dak geplaatst.

Over het ontwerp

De twee appartementencomplexen bieden plaats aan 42 appartementen en een parkeergarage op de begane grond. Trebbe verkreeg de opdracht vanuit een design & build aanbesteding. Met het concept Trebbe HoogWonen wist Trebbe samen met FIER architecten uit Nijkerk een aantrekkelijke leefomgeving te ontwerpen. Francois Meffert, kostendeskundige bij Trebbe: “Met grote inspanning is gewerkt aan dit mooie en uitdagende project. Wij denken als team, dat de toekomstige bewoners met veel plezier van hun woning maar ook van de natuurlijke omgeving kunnen genieten.”