Omnia Wonen en Trebbe boren eerste paal sociale huurwoningen op locatie Sportfondsenbad in Amersfoort

Na een intensieve voorbereidingsperiode boorde ontwikkelende bouwer Trebbe, in opdracht van woningcorporatie Omnia Wonen onlangs de eerste paal voor twee appartementencomplexen die verrijzen op de locatie Sportfondsenbad in Amersfoort. De eerste paal luidt de bouw in van twee appartementencomplexen, die gezamenlijk plaats bieden aan 42 appartementen bestemd voor de sociale verhuur. Naar verwachting kan de eerste sleutel na ongeveer één jaar overhandigd worden aan de eerste bewoner.

Voor Omnia Wonen is deze eerste paal een belangrijke mijlpaal als woningcorporatie in Amersfoort. De gemeente heeft de ambitie het aantal sociale huurwoningen fors uit te breiden. Hierop zet Omnia Wonen vol in. Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen: “Wij zijn de enige lokale corporatie die zonder ontheffing kan uitbreiden. Onze focus in Amersfoort ligt daarom op het terugbrengen van het woningtekort voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huurwoningmarkt. Dit appartementencomplex dat we nu samen met Trebbe bouwen in de mooiste buurt van Amersfoort is hier een voorbeeld van. Het wordt een prachtige woonplek voor onze huurders. Op loopafstand van de stad en het groen en een kwalitatief zeer hoge afwerking van de appartementen. We zijn blij en trots dat we samen met de gemeente op deze manier bijdragen aan een inclusieve buurt.”

Voorafgaand aan de bouw was er zorg bij de omwonenden voor (geluids)overlast. Trebbe en Omnia Wonen zijn de buurt hierin tegemoet gekomen door te gaan boren in plaats van heien. Ivo Bakula, hoofduitvoerder bij Trebbe en verantwoordelijk voor de volledige realisatie van de appartementencomplexen: “Wij doen onze uiterste best om overlast tot een minimum te beperken.” Over de volgende stappen is Bakula helder: “Eind september werd de eerste paal geboord, binnen 2 weken gaan we met de fundering aan de gang en begin november volgen de vloeren. En daarna gaan we de hoogte in. We kijken uit naar een fijne samenwerking en een voorspoedig bouwproces.”

Met de realisatie van deze twee appartementencomplexen, voldoet Omnia Wonen aan de oproep van de gemeente Amersfoort om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen. De woningnood onder mensen die vanwege een beperkt inkomen of bijzondere woonvraag op zoek zijn naar een sociale huurwoning is hier namelijk hoog. Er moet soms negen jaar op een passende woning worden gewacht. Geïnteresseerden kunnen de website van Woningnet Eemvallei in de gaten te houden. De meeste woningen worden daar straks geadverteerd.

Over de appartementen

De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types, kennen een gebruiksoppervlak van ca. 60m2 en zijn bestemd voor de sociale verhuur. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Alle appartementen worden voorzien van een eigen warmtepompboiler en zijn daarmee duurzaam en energiezuinig. Voor het energieverbruik in de algemene ruimtes zijn pv-panelen op het dak geplaatst.

Over het ontwerp & de bouw

De twee appartementencomplexen bieden plaats aan 42 appartementen. Trebbe verkreeg de opdracht vanuit een design & build aanbesteding. Met het concept Trebbe HoogWonen wist Trebbe samen met FIER architecten uit Nijkerk een aantrekkelijke leefomgeving te ontwerpen.