Categorie:
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 30-09-2019

Trebbe slaat eerste paal 85 woningen Kop De Veste Lelystad

30 september jl. heeft Trebbe de eerste paal geslagen voor de realisatie van 30 sociale huurwoningen voor Centrada en 55 beleggershuurwoningen voor Trebbe-Leyten. Naar verwachting wordt de laatste woning voor de zomer 2020 opgeleverd. Met de realisatie van deze woningen is invulling gegeven aan de wens van de gemeente Lelystad om meer huurwoningen in Lelystad te realiseren.

Wethouder Wonen, Janneke Sparreboom: “Met deze woningen op Kop De Veste wordt weer een van de onafgemaakte plekken in de stad opgevuld. Het voorziet in de groeiende behoefte aan huurwoningen in de vrije sector. De 30 nieuwe woningen in de sociale sector verlicht de druk aan die kant van de woningmarkt.”

Antje de Groot, directeur Trebbe: “Aan de slag in Lelystad! Ik ben er trots op dat we een mooie, eigentijdse mix aan woningen realiseren die bereikbaar is voor een brede doelgroep.”

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: “We zijn blij dat we in deze krappe markt ons woningaanbod kunnen uitbreiden met 30 betaalbare en energiezuinige eengezinswoningen. En dat op een prachtige centrale locatie in Lelystad!”

Over Kop De Veste

Kop De Veste is gesitueerd ten noorden van de wijk De Veste, tussen de Stationsdreef, Houtribdreef en Zuigerplasdreef. Het plan omvat 30 sociale huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Centrada en 55 woningen bestemd voor beleggershuur. De beleggershuurwoningen worden door Trebbe en Leyten gezamenlijk in portefeuille genomen. De voorzieningen in de wijk zijn uitstekend. Er is veel openbaar groen en er wordt nog een speelveld voor kinderen aangelegd. Daarnaast bevinden zich het Stadshart, Lelycentre en diverse voorzieningen, zoals scholen, een gezondheidscentrum en een sportschool in de directe nabijheid.

Over de woningen Kop De Veste

De woningen zijn ontwikkeld door Trebbe. Door variatie in daken en in kleuren van de gevels en voordeuren is architectenbureau Peters & Lammerink erin geslaagd iedere woning een eigen identiteit mee te geven en toch de onderlinge samenhang te bewaren. De woningen zijn met drie slaapkamers, een zolder en een tuin van minimaal 70 m2 gerust riant te noemen. Vanzelfsprekend worden alle woningen energiezuinig en all-electric uitgevoerd. De daken van de sociale huurwoningen worden voorzien van zonnepanelen. De beleggershuurwoningen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein.  

Over de bouw

Trebbe neemt de realisatie van de 85 woningen voor haar rekening. De woningen zijn ontwikkeld volgens Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningen. De bouw is gestart en de laatste woning wordt naar verwachting nog voor de zomer van 2020 opgeleverd.

Interesse?

Heeft u interesse in een woning? U kunt zich voor een sociale huurwoning melden bij Woningstichting Centrada in Lelystad, www.centrada.nl, wonen@centrada.nl, 0320 23 96 00. Meer informatie over de beleggershuurwoningen? Dan kunt u zich melden bij Van der Linden Makelaars in Lelystad, www.vanderlinden.nl, verhuur@vanderlinden.nl, 088 533 00 00.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws