Categorie:
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 17-10-2019

Duurzame Donderdag bij Trebbe

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s. Iedere dag weer. Hoe ze dat doen, vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Hein Trebbe jr. vertelde vorige week over zijn visie op duurzaamheid en dat lef en pionieren daarin onmisbaar zijn . Vandaag neemt Bart Heijs, projectontwikkelaar, het woord en vertelt over duurzaamheid en waarom we volgens hem niet teveel achter trends aan moeten lopen.

Wat is volgens jou duurzaamheid?

“Duurzaamheid is voor mij een gebouw dat lange tijd mee kan. Op esthetisch vlak, dus een tijdloos gebouw dat flexibel indeelbaar is naar de toekomst toe. Maar ook in materiaalgebruik. Ik vind mooi, tijdloos metselwerk een hele duurzame keuze. Het kan decennia mee.”

Hoe geef je invulling aan het begrip duurzaamheid?

“Ik wil goede, mooie gebouwen ontwikkelen die jaren mee kunnen. Daarnaast begeleid en adviseer ik onze opdrachtgevers zo goed mogelijk in duurzame keuzes. Dit doe ik door aan te sturen op circulariteit, hergebruik van materialen en energiezuinige gebouwen. Maar ook door alternatieven te bieden. Bijvoorbeeld een woningcorporatie vraagt naar compacte wooneenheden, dan laat ik graag de mogelijkheid zien hoe deze in de toekomst relatief simpel te vergroten zijn en welke voorbereidingen je daar nu alvast voor op kan nemen.”

Wat is jouw duurzame toekomstwens?

“Dit gaat voor mij over het niet volgen van hypes. Ik wil me bezig blijven houden met duurzaamheidsopties waarvan we zeker zijn dat die ook op de lange termijn duurzaam zijn. Je ziet weleens schijnoplossingen ontstaan om te voldoen aan wet- en regelgeving. Oplossingen moeten ook over twintig of vijftig jaar nog bijdragen aan leefgeluk van mensen.”

Wat is jouw duurzame tip?

“Ga niet mee in modegrillen. Denk goed na over oplossingen en neem mee in je afweging dat deze ook op de lange termijn duurzaam zijn. Voor mij is dat een tijdloos gebouw, flexibel naar de toekomst toe, waar mensen zich ook over vijftig jaar nog prettig voelen. Want zeg nu zelf, er is toch niets duurzamer dan een gebouw dat meer dan honderd jaar mee kan?”

Volgende week vertelt Marcel Vink, projectmanager bij Trebbe Wonen over duurzaamheid en hoe hij dat vertaalt naar het concept HoogWonen en de appartementencomplexen waar hij aan werkt.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws