Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 26-04-2017

Bouw Stadskantoor Hengelo kan beginnen!

Contracten nieuwbouw Stadskantoor getekend

Op 26 april is het contract getekend voor de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. De overeenkomst werd namens gemeente Hengelo ondertekend door Marcel Elferink wethouder binnenstad Hengelo, namens de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo zetten Jan Hillen, directeur Van Wijnen Oost B.V. en Hein Trebbe sr. directeur Trebbe Groep B.V., hun handtekening.

Marcel Elferink, wethouder gemeente Hengelo: ‘Het is goed dat het nu echt gaat gebeuren. Ik heb alle vertrouwen in onze partners. De nieuwbouw van het stadskantoor geeft de binnenstad een krachtige impuls.’

Het project

Het project huisvesting gemeentelijke organisatie Hengelo omvat de renovatie van het monumentale stadhuis, uitgevoerd door Koopmans en de nieuwbouw van het Stadskantoor Hengelo, uitgevoerd door de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo. De installaties zijn gegund aan Croonwolter&dros. Trebbe en Van Wijnen hebben een regisseursrol in de logistiek en verkeersafhandeling rondom het project.

Krachtige impuls aan de binnenstad

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft de binnenstad een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek. De Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Planning

Het nieuwe Stadskantoor verrijst tussen het huidige stadhuis en de Deldenerstraat en omvat ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. De bouw start naar verwachting begin juni van dit jaar. Met een geplande bouwtijd van 21 maanden wordt de nieuwbouw rond de zomer van 2019 opgeleverd.

Over bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo

De bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo is een bundeling van krachten van Van Wijnen en Trebbe en zijn beide bekende namen in de omgeving van Hengelo. Trots bouwen wij aan de toekomst van Hengelo.

Foto v.l.n.r.: Joseph Kuling (Koopmans), Peter van Dam (Croonwolter&dros), Marcel Elferink (gemeente Hengelo), Jan Hillen (Van Wijnen), Hein Trebbe (Trebbe).


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws