Domijn en Trebbe realiseren woningen aan de Wicher Nijkampstraat in Enschede

12 duurzame portiekwoningen die vooral geschikt zijn voor één- en tweepersoonshuishoudens

Gisteren presenteerden woningcorporatie Domijn en ontwikkelaar en bouwer Trebbe de plannen voor twaalf portiekwoningen aan de Wicher Nijkampstraat in de wijk Stevenfenne. De duurzame woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Een type woning waar bij Domijn veel vraag naar is. De woningen worden industrieel geproduceerd. En ze maken deel uit van Nieuw Fenne. Een nieuwe, diverse buurt waar zowel betaalbare koop- als huurwoningen naast elkaar staan.

12 duurzame portiekflats voor één- of tweepersoonshuishoudens

Dirk Roskam, projectleider Vastgoed bij Domijn: “We zien de behoefte aan huizen voor één- of tweepersoonshuishoudens toenemen. Deze appartementen zijn daarom een goede aanvulling op ons aanbod.” Er komen acht portiekwoningen met een oppervlakte van 42m2. En vier met een oppervlakte van 49 m2. Alle woningen krijgen één slaapkamer, een woonkamer met keuken en een separate badkamer.

NieuwFenne – Portiekwoningen website
Nieuw Fenne; betaalbaar

Duurzaam en goed ingepast in de omgeving

De woningen zijn duurzaam, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. Dat betekent lage energielasten en een hoog wooncomfort voor de toekomstige bewoners. De twaalf portiekwoningen worden gebouwd door Trebbe en zijn ontworpen door Peters en Lammerink architecten. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de vijftiger jaren. Hierdoor sluiten de woningen goed aan op de bestaande omgeving.

Snelle bouw door geprefabriceerde gevels

De portiekwoningen worden industrieel gebouwd met Trebbe NieuwePortiek. De gebouwen krijgen geprefabriceerde gevels. Dit zijn kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips uit de fabriek. Zo kan er sneller gebouwd worden. En zijn er minder transporten van en naar de bouwplaats nodig. Dat betekent minder overlast voor de omwonenden. En minder belasting voor het milieu. Roskam: “Vanuit Domijn doen we graag ervaring op met deze vorm van industriële bouw.”

Over de verhuur

De bouw van de portiekwoningen gaat dit najaar van start. En de verwachting is dat de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2022 de sleutel krijgen. De toekomstige bewoners kunnen vanaf augustus reageren via www.domijn.nl. De woningen worden via loting verhuurd. De huurprijs wordt €633,- per woning.

Nieuw Fenne in Stevenfenne

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “De 12 huurwoningen maken onderdeel uit van een nieuwe buurt; Nieuw Fenne. Dit wordt een mooie, nieuwe leefomgeving waar zowel betaalbare koop- als huurwoningen in het sociale segment worden gerealiseerd. Ik ben blij dat we samen met Domijn nieuwe woningen aan Enschede kunnen toevoegen en daarmee de doorstroming op gang kunnen helpen.”

In Nieuw Fenne zijn straks, naast de portiekwoningen, twintig complete, duurzame en betaalbare koopwoningen te vinden. De woningen zijn inmiddels verkocht. De bouw van deze woningen start dit najaar. Meer informatie: www.nieuwfenne.nl.