Newomij koopt Nijmeegs woningproject Trebbe

Newomij heeft op 2 november jl. de koopovereenkomst getekend met Trebbe inzake de aankoop van 26 appartementen in Lent bij Nijmegen. Trebbe ontwikkelt en realiseert de woningen, naar een ontwerp van Frank Willems Architecten. De aankoop is begeleid door Hans Janssen Garantiemakelaars.

Het appartementencomplex

Het appartementengebouw, met in totaal 26 appartementen en 26 openbare parkeerplaatsen op straatniveau, wordt gerealiseerd in de nieuwe wijk Waalsprong op het Eiland van Laauwik. De appartementen krijgen een oppervlakte van gemiddeld 74m², verdeeld over vijf bouwlagen.

Het plan Waalsprong, Eiland van Laauwik

Waalsprong is het nieuwste stadsdeel van Nijmegen, bestaande uit drie woonkernen. De wijk is tegen het oude dorpskern van Lent aan gebouwd. In deze wijk zijn voornamelijk veel (starters)woningen in het koopsegment gerealiseerd. Daarnaast is er een klein aanbod aan huurwoningen. De onderhavige appartementen bevinden zich in het deelplan Eiland van Laauwik, een mooie groene buurt in Lent. Hier zijn de afgelopen jaren ruime koopwoningen gerealiseerd en woningen voor de sociale huur gebouwd. Met de realisatie van dit appartementencomplex kunnen nu ook mensen op het Eiland van Laauwik terecht voor een appartement in de vrije sector huur.