Local en Trebbe verkopen 41 transformatiewoningen aan Woonstichting Jutphaas

Local en Trebbe ronden de transformatie van Merwedehof af met de verkoop van 41 woningen aan Woonstichting Jutphaas. Eerder dit jaar waren 46 woningen in het complex verkocht en opgeleverd aan particuliere kopers.

Trebbe rond hiermee de transformatie van het voormalige kantorencomplex Villawal af in een zeer korte tijd van 9 maanden. De 7.000m2 kantoren zijn getransformeerd naar appartementen van 45m2 tot 70m2.

Marco van Dijk van Jutphaas: “Dit bijzondere complex direct naast het stadshart van Nieuwegein biedt onze huurders veel extra’s. Een sociale woning met vrije hoogte van meer dan 3 m en een parkeerplaats in een overdekte parkeergarage is niet haalbaar in nieuwbouwprojecten. Juist daarom investeert Jutphaas ook in transformatieprojecten. Deze investering brengt ons woningaanbod naar een hoger niveau, terwijl onze huurders een redelijke huurprijs in het sociale segment blijven betalen.”

Hein Stooker van Trebbe: “Het is bijzonder om te zien dat transformatie ook kan leiden tot betaalbare huur zonder onrendabele top voor de corporatie. Met dit project bewijzen wij dat transformatie niet alleen bijdraagt aan de oplossing voor het tekort aan vrije sector woningen, maar ook bijdraagt aan het verbeteren van de sociale huurvoorraad. Door slim om te gaan met de beschikbare kwaliteiten van bestaande gebouwen, zijn wij in staat om een zeer hoogwaardig woonproduct te realiseren zonder dat de gebruiker hier meer voor betaalt’.

Minister Stef Bok zei al eerder over de aanpak in Nieuwegein: “De Nieuwegeinse aanpak laat zien dat de leefbaarheid van getransformeerde wijken verbeterd. Deze aanpak verdient het om meer bekend te worden in Nederland.’’