Vierde project Bouwstroom Noord een feit

Lefier en Trebbe tekenen voor de bouw van 16 woningen in Stadskanaal

Op 20 december jl. ondertekenden Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij woningcorporatie Lefier en Marinus den Harder, directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe, het contract voor de bouw van zestien woningen aan de Gelderselaan in Stadskanaal. De woningen maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties en twee bouwbedrijven. De contractondertekening is een bijzondere mijlpaal, want voor Lefier is dit het eerste project dat zij vanuit Bouwstroom Noord realiseert. Om dit moment extra cachet te geven, werd aansluitend het bouwbord onthuld door wethouder Egbert Hofstra en wethouder Jur Mellies.

Eerste, derde en vierde project

Met de getekende overeenkomst is de laatste stap gezet in de ontwikkeling van de 16 woningen aan de  Gelderselaan in Stadskanaal. Het ontwerp is van de hand van HJK Architecten uit Groningen, uitgangspunten binnen het ontwerp zijn goed ingepast in de omgeving en een eigen identiteit. De overeenkomst is een belangrijke mijlpaal. Voor Lefier is dit het eerste project binnen Bouwstroom Noord, voor Trebbe het derde project en voor Bouwstroom is dit het vierde project dat in uitvoering gaat.

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, zette daarom vol trots zijn handtekening: “Er is de komende jaren veel behoefte aan levensloopbestendige woningen die energiezuinig zijn. Dankzij de bouwstroom kunnen we die snel en efficiënt bouwen. Huurders profiteren van een mooi ontwerp en natuurlijk een lage energierekening. Want het is buitengewoon fijn om in deze onzekere tijden qua energieprijzen geen gasaansluiting te hebben en geen of heel weinig elektriciteit te hoeven inkopen van je energieleverancier. Dat neemt een van de grootste zorgen van onze huurders weg.”

ondertekening1
bouwbord
Gelderselaan 3
Gelderselaan 2

Over de woningen

De zestien woningen zijn verdeeld over vier rijen van elk vier woningen. De woningen worden nul-op-de-meter. Dit door onder andere toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. Bij normaal gebruik is de energierekening zeer laag, zonder in te boeten op het wooncomfort. De woningen zijn met een volledig woonprogramma op de begane grond levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor senioren. Maar ook voor kleine gezinnen, door de optie tot een tweede slaapkamer. Wethouder Hofstra: "Het is heel fijn dat er weer gebouwd wordt op deze plek, nadat het lang braak heeft gelegen. De huizen gebruiken bijna geen energie, en dat is in deze tijd waarin de prijzen zo hoog zijn, heel belangrijk. Een aanwinst voor Stadskanaal dus!" De bouw start begin volgend jaar, naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Over Bouwstroom Noord

De zestien woningen aan de Gelderselaan in Stadskanaal maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Dit is een samenwerkingsverband tussen de vijf woningcorporaties Wold & Waard, Lefier, Woonconcept, Actium en Woonservice en twee bouwbedrijven; Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. Marinus den Harder: “Bouwstroom Noord laat zien dat als iedereen bereid is om tijd en energie te investeren, dit zich terugbetaalt in concrete resultaten; betaalbare, gezonde en duurzame woningen. Én werkgeluk, want plezierig samenwerken en doelen behalen, is het mooiste wat er is. Ik ben trots op de inspanning die geleverd wordt binnen de bouwstroom.” In juli 2021 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. Sindsdien zijn er flinke stappen gezet. De eerste 12 woningen zijn opgeleverd, zijn er 62 woningen in aanbouw en ruim 1.150 woningen in ontwikkeling.