Leerlingen Oosterlicht College op bliksemstage bij Trebbe

Onlangs ontving Trebbe acht leerlingen van het Oosterlicht College uit Nieuwegein op kantoor in Nieuwegein. De leerlingen kwamen een dagdeel meelopen om op deze manier kennis te maken met de ontwikkel- en bouwbranche. Jan Kuiper, wethouder bij gemeente Nieuwegein, vergezelde de leerlingen tijdens de bliksemstage.

De vraag om de jongeren te ontvangen kwam vanuit JINC. Een organisatie die jongeren helpt spelenderwijs kennis te maken met economie en werk.  "We doen graag mee aan dit soort initiatieven. Het is ontzettend belangrijk om jongeren vroegtijdig te enthousiasmeren voor onze mooie branche", vertelt Johan Bombach, directeur bij Trebbe. "Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om mensen mee te nemen in ons mooie vak en fijne bedrijf."

bezoek
bezoek3

Uitleg én dan zelf de handen uit de mouwen

Na een korte presentatie over Trebbe en de branche waarin Trebbe acteert was er tijd voor een rondleiding door het kantoor. Daarna kwam de interactieve afsluiting; een presentatie over BIM, daarna konden de leerlingen zelf hun eigen droomhuis modelleren en bouwen. Wethouder Jan Kuiper: Trebbe is een gewaardeerd ontwikkelende bouwer in onze stad. Die waardering is toegenomen tijdens dit bezoek. Respect voor de inzet voor deze scholieren. Trebbe maakte zichtbaar en voelbaar hoezeer bouw een deel van ieders bestaan vormt. Dat maakte ons allemaal wakker, meer waarderend en betrokken."