Leerlingen KBS De Windroos op visite bij Trebbe in Enschede

Onlangs ontving Trebbe acht leerlingen van KBS De Windroos uit Enschede. De leerlingen kwamen een dagdeel meelopen om op deze manier kennis te maken met de ontwikkel- en bouwbranche.

De vraag om de leerlingen te ontvangen kwam vanuit JINC. Een organisatie die jongeren helpt spelenderwijs kennis te maken met economie en werk. Joost Hemeltjen, werkvoorbereider bij Trebbe, blikt terug op een geslaagde bliksemstage. "Ik vond het echt superleuk om deze groep leerlingen te ontvangen. De bouw is een mooie sector om aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat we dat uitdragen. En voor de leerlingen is het alleen maar leuk als ze meegenomen worden in de branche door de mensen die daar nu in werken."

Joost
Hout
Bouwen
Huisje

Uitleg én zelf timmeren

Na een korte presentatie over Trebbe en de branche waarin Trebbe acteert was er tijd voor een rondleiding in de timmerfabriek en op de werf van de materieeldienst. Daarna mochten de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken. In de timmerfabriek konden ze zelf een vogelhuisje timmeren.

Partnerschap met JINC

Trebbe is sinds 2022 partner van JINC. Met dit partnerschap wil Trebbe meewerken aan de doelstelling om kinderen en jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand aan een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te helpen. Concreet betekent dit dat Trebbe verschillende bliksemstages voor primair en voortgezet onderwijs organiseert en deelneemt aan diverse andere initiatieven van JINC.