Trebbe plaatst laatste dakpan Mijn Zandpoort Olympiakwartier West in Almere Poort

Onlangs plaatsten wethouder Maaike Veeningen en Hein Stooker, directeur bij Trebbe de laatste dakpan van de woningen in de nieuwe buurt Mijn Zandpoort in Olympiakwartier West in Almere Poort. Mijn Zandpoort bestaat uit 16 eengezinswoningen en 18 beneden-bovenwoningen in. Door een mooie differentiatie in woningtypes is Mijn Zandpoort bereikbaar voor een brede doelgroep. Naar verwachting worden de woningen rond de zomer van 2021 opgeleverd.

Maaike Veeningen, wethouder gemeente Almere: "Trebbe ontwikkelde en realiseert hier hele mooie woningen. Kwalitatief en duurzaam. En dat in Zandpoort een mooi gebied in Almere, met alle voorzieningen binnen handbereik.

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “Mijn Zandpoort wordt een fantastische plek om te wonen. De ligging is prachtig met alle voorzieningen in de buurt en vlakbij het water. Door de verschillende types als eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen bouwen we voor een brede doelgroep. Dat we alle woningen hebben verkocht tijdens de eerste intelligente lockdown is voor mij het bewijs dat we een mooie wijk op een gewilde plek hebben ontwikkeld.”

Mijn Zandpoort

Mijn Zandpoort, variatie

De vraag naar goede koop- en sociale huurwoningen in Almere is groot. Met Mijn Zandpoort en andere nieuwbouwprojecten geeft Trebbe samen met haar opdrachtgevers en bouwpartners invulling aan deze groeiende vraag. Mijn Zandpoort is gelegen in de nieuwe wijk Olympiakwartier West in Almere Poort. Op deze unieke locatie dicht bij de waterkant van het IJmeer, worden in totaal 34 koopwoningen gebouwd, waarvan zestien eengezinswoningen, met een ruim woonoppervlak van 109 m2 tot 154 m2 en achttien beneden-bovenwoningen, met een woonoppervlak variërend tussen 74 m2 en 99 m2.

Aantrekkelijk ontwerp, complete woningen

De woningen zijn ontworpen door Damast Architects uit Amsterdam. De 16 eengezinswoningen en 18 beneden-bovenwoningen zijn verdeeld over twee stroken, waarbij de achtertuinen, bergingen en balkons aan het straatbeeld zijn onttrokken. Hoogteaccenten vormen schakels tussen wisselende goothoogtes, waardoor de gevels gevarieerd reageren op de zichtlijnen vanuit de wijk. De expressieve gevelcompositie sluit aan bij de rijke traditie van de Nederlandse woningbouw van de jaren ‘30. In het materiaal- en kleurgebruik is aansluiting gezocht bij het aangrenzende strand- en duinlandschap. Houten pergola-luifels en zitjes markeren de woningentrees. Bijzonder aan Mijn Zandpoort is dat de woningen inclusief ingerichte tuin van LIV Tuinklaar worden opgeleverd. De woningen worden all-electric. Er is gekozen voor een installatieconcept waarbij een prettig binnenklimaat en betaalbaarheid voor de bewoners voorop staan.

Conceptueel ontwikkelen en bouwen

De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd met inzet van het concept Trebbe BasisWonen. Door te werken met concepten kan Trebbe sneller en betaalbaar ontwikkelen en bouwen. Trebbe nam de ontwikkeling een jaar geleden ter hand. Februari dit jaar gingen de woningen in verkoop en binnen vier maanden waren alle woningen verkocht. De bouw is inmiddels gestart en naar verwachting worden de woningen rond de zomer van 2021 opgeleverd.

19446_AI_Mijn_Zandpoort_STP3_V04 (Large)
19446_AI_Mijn_Zandpoort_STP1_V03 (Large)