Mooiland en Trebbe startten laatste bouwproject revitalisering De Valuwe

De afgelopen tien jaar is er veel gedaan om de Cuijkse wijk de Valuwe te vernieuwen. Samen met de Gemeente Cuijk, Wijkraad de Valuwe én de bewoners van de Cuijkse wijk heeft Mooiland de wijk flink aangepakt. Trebbe is in opdracht van Mooiland gestart met de bouw van het laatste project: 27 appartementen.

Start laatste fase

Het appartementencomplex bestaat uit 27 appartementen voor speciale doelgroep en zijn bedoeld voor cliënten van GGZ en Stichting Dichterbij. Deze fase is het sluitstuk in de vernieuwing van de wijk De Valuwe. Het complex wordt naast de MFA gebouwd en bestaat uit drie bouwlagen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Peters & Lammerink. Zij zijn erin geslaagd het complex een eigen uitstraling mee te geven zonder de samenhang met de wijk te verliezen. Het appartementencomplex wordt in het najaar van 2020 opgeleverd.

Projectmanager Jeroen Fiselier van Mooiland: “We zien de Valuwe steeds mooier worden. Na de nodige inspanningen samen met de gemeente Cuijk, Wijkraad en onze partners ben ik ervan overtuigd dat ook deze fase hier weer een bijdrage aanlevert.”

Antje de Groot-Schuttert directeur bij Trebbe: “We werken al langer heel prettig samen met woningcorporatie Mooiland in het groot onderhoud. Ik vind het dan ook fantastisch dat we onze samenwerking kunnen voortzetten in de nieuwbouw van dit appartementencomplex.”

Over de appartementen

De 27 appartementen hebben een gebruiksoppervlak van ca. 68 m2. Tijdens de ontwikkeling hebben de BENG-eisen als uitgangspunt gediend. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal is en een hoog wooncomfort kent. Dit wordt bereikt doordat het gebouw maximaal wordt geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd door vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Voor de opwekking van energie worden pv-panelen op het dak geplaatst.