Bewoners laatste woning Koningsdaal-Zuid Nijmegen nemen sleutel in ontvangst

‘Mijlpaal feestelijk gemarkeerd’

Donderdag 20 juni jl. ontvingen de laatste bewoners van Koningsdaal-Zuid in Nijmegen de sleutel van hun nieuwe woning, uit handen van Henri Schimmel, van BPD en Johan Bombach van Trebbe Wonen. Met de overhandiging van de laatste sleutel is Koningsdaal-Zuid na een bouwtijd van vier jaar voltooid.

De bewoners betrekken straks de woning van hun dromen: “De woning hebben we helemaal naar onze wens kunnen maken, mede dankzij de fijne begeleiding door de kopersbegeleider. De architectuur en juist de kleine details zoals het trappetje en de voordeur maken het voor ons écht af. Ook de locatie is fantastisch en we hebben een fantastisch uitzicht op het Honig-complex. We zijn ontzettend blij dat we hier mogen wonen en zijn van plan nog heel lang hier te blijven.”

Het deel van Koningsdaal aan de zuidelijke kant van de laan van Oost-Indië is nu helemaal bewoond; Koningsdaal-Noord is nog in ontwikkeling. Onlangs startte de verkoop van 41 luxe appartementen, verdeeld over twee complexen, en 19 vierlaagse stadsvilla’s. Er zijn nog enkele appartementen en villa’s beschikbaar. Later dit jaar worden appartementen in Park Krayenhoff in verkoop gebracht waarmee heel Koningsdaal wordt voltooid. Meer informatie: https://www.nieuwbouw-waalfront.nl/koningsdaal.

Over Koningsdaal

Koningsdaal is na Handelskade het tweede deelgebied in de gebiedsontwikkeling Waalfront Nijmegen dat in aanbouw ging. Koningsdaal bestaat uit twee gebieden; Koningsdaal-Noord en Koningsdaal-Zuid. Het ligt aan de westkant van Waalfront tussen de Honigfabriek en stadsbrug De Oversteek. Koningsdaal-Zuid is gefaseerd gerealiseerd. BPD en Trebbe ontwikkelden en realiseerden in vier jaar tijd ruim 220 woningen in Koningsdaal-Zuid, naar een ontwerp van Molenaar & Co architecten. Door de kenmerkende architectuurstijl uit Nijmegen-Oost en Bottendaal, een ruime variatie aan bouwlagen en rijke detaillering is een gevarieerd gevelbeeld ontstaan.