Hoogste punt nieuwbouw Stammershoefstraat

Een smakelijke mijlpaal

Woensdag 21 februari vierden LEKSTEDEwonen en Trebbe Wonen het hoogste punt van de nieuwbouw van de 42 huurwoningen aan de Stammershoefstraat in Vianen. Deze mijlpaal werd bereikt met het plaatsen van de prefabelementen van de eengezinswoningen. De appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen worden naar verwachting begin mei opgeleverd.

Hoogste punt bereikt

Afgelopen maanden is er veel veranderd aan de Stammershoefstraat in Vianen. Om deze nieuwbouw te kunnen realiseren is de jaren ‘50 hoogbouw (42 beneden- en bovenwoningen) voorjaar 2017 gesloopt. In september 2017 is de bouw gestart en in krap vijf maanden tijd heeft Trebbe Wonen in opdracht van LEKSTEDEwonen het hoogste punt bereikt. Om dit te vieren zijn woensdag 21 februari alle bouwvakkers met een snackmobiel getrakteerd door LEKSTEDEwonen; om ze te bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode. De lunch viel in de smaak bij de bouwvakkers.

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “Een dergelijke mijlpaal markeert ieder project en het is goede een traditie om daarbij stil te staan. Het is prachtig om de nieuwbouw te zien groeien en de gevelstenen passen fraai in het straatbeeld. De nieuwe Stammershoefstraat vormt een mooie overgang van de oudere bouw in de wijk Hogeland naar de wijk Blankenborch. Binnenkort kunnen wij de nieuwe bewoners verwelkomen.”

Over Stammershoefstraat Vianen

De nieuwbouw van LEKSTEDEwonen bestaat uit 42 sociale huurwoningen verdeeld over drie verschillende bouwblokken. Er komen eengezinswoningen met tuin, appartementen met tuin of balkon en maisonnettes met tuin. De woningen zijn bestemd voor verschillende doelgroepen (starters, doorstromers en senioren) en hebben kale huurprijzen van € 555,- tot € 710,-. De oorspronkelijke bewoners hebben een belangrijke stem gehad in de totstandkoming van het nieuwe plan.