Hoogste punt sociale huurappartementen Puntenburgerlaan bereikt

Met het storten van de dakvloer werd na vier maanden bouwen het hoogste punt bereikt van het nieuwe appartementencomplex aan de Puntenburgerlaan in Amersfoort. Het nieuwe appartementencomplex biedt ruimte aan 53 tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de realisatie van dit woongebouw geven Portaal en Trebbe invulling aan de vraag naar goede, duurzame woonruimte.

Aan de Puntenburgerlaan 91 stond tot voor kort een kantoorpand. In het voorjaar van 2021 staat hier een modern woongebouw met compacte stadsappartementen. Het is ontworpen door architectenbureau AC&P en wordt gebouwd door Trebbe. Het pand telt 53 woningen, deze zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming. Met dit project wordt de woonfunctie van dit gebied, dat sterk in ontwikkeling is, versterkt. Het woongebouw ligt dicht bij het stadscentrum, Eemplein en station Amersfoort Centraal.

Flexibiliteit en samenwerken
Trebbe ontwikkelde en realiseert het nieuwe gebouw met haar concept Trebbe HoogWonen. Met inzet van het concept kan Trebbe snel kwalitatief hoogwaardige appartementencomplexen ontwikkelen en realiseren. Het voorontwerp dat er al was, is door Portaal, Trebbe en AC&P Architecten omgezet naar een ontwerp passend binnen de kaders van het concept HoogWonen. Naar verwachting levert Trebbe de appartementen voor de zomer van 2021 op. Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “De verdere uitwerking van de ketensamenwerking met Portaal staat op de rails. Het is fantastisch dat we met dit appartementencomplex al aan de slag konden en in volle vaart doorbouwen.”

Fraaie locatie
Er is in Amersfoort veel vraag naar sociale huurwoningen. Dorine Lommen, manager volkshuisvesting bij Portaal: “De 53 appartementen aan de Puntenburgerlaan zijn een mooie uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in Amersfoort. En op deze locatie, vlak bij de binnenstad, voorzien we voor starters en kleine huishoudens echt in een behoefte.

Verhuur van de woningen
De bouw duurt naar verwachting een jaar. De huurwoningen worden aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.