Hoogste punt tien woningen Prinsenpoort Zwolle gevierd

Toekomstige bewoners kijken uit naar hun nieuwe woning

Met het hijsen van de vlag, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, werd afgelopen vrijdag traditiegetrouw het hoogste punt gemarkeerd van de tien woningen aan de Prinses Margrietstraat in de nieuwe wijk Prinsenpoort in Zwolle. De bewoners ontvangen naar verwachting na de zomer de sleutel van hun nieuwe huis.

Eigen karakter

De vier twee-onder-één-kapwoningen en zes vrijstaande woningen zijn gesitueerd aan de Prinses Margrietstraat. Het Zwolse architectenbureau BDG Architecten tekende voor het ontwerp van deze woningen. Zij zijn erin geslaagd met de kenmerkende jaren 30 architectuur en rijke detaillering, de woningen een eigen karakter mee te geven én de samenhang met de omgeving te bewaren.

Droomwens komt uit

Een van de nieuwe bewoners is Dorothy van den Berg: “Wij wonen sinds tien jaar in Zwolle, en we hebben het echt naar ons zin hier. We zochten iets dicht bij het centrum en de uitvalswegen met toch het landelijke gevoel. En dat vonden we hier. De architectuur spreekt ons aan en ook het feit dat het zo duurzaam is. Met de zonnepanelen op ons dak hebben we straks een energieneutrale woning. En elke woning is anders; we hebben het echt naar onze eigen zin kunnen maken. Onze droomwens komt hiermee uit.”

Over Prinsenpoort

Prinsenpoort ligt tegen het groene hart van Zwolle aan, dicht bij het centrum en sluit naadloos aan op de bestaande wijk Veerallee. BPD, Bouwfonds Property Development, heeft het gebied ontwikkeld. Trebbe is verantwoordelijk voor het bouwconcept van de woningen en de daadwerkelijke bouw wordt gedaan door Bouwbedrijf Van den Hengel, een deelneming van Trebbe.