Hoogste punt Park Fort Krayenhoff Nijmegen bereikt

‘Nu bouwen en straks wonen met een prachtig uitzicht over het park, de Waal en Waalfront’

Na een bouwtijd van tien maanden is 27 januari het hoogste punt bereikt van de bouw van Park Fort Krayenhoff. Het hoogste punt werd gemarkeerd door het plaatsen van de laatste dakplaat op de liftschacht. Park Fort Krayenhoff biedt straks plaats aan 42 comfortabele nieuwbouwappartementen, verdeeld over drie woonpaviljoens gelegen in een parkachtige setting pal aan de Waal.

Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe: “Het hoogste punt is een traditie die van oudsher gevierd wordt met de vakmensen op de bouwplaats. Het is mooi dat we stil kunnen staan bij deze belangrijke mijlpaal en al het harde werk dat dag in dag uit door onze vakmensen is verzet.”

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Deze paviljoens zijn door de prominente ligging in een zorgvuldig planproces onder aansturing van BPD en Trebbe uitgewerkt. Centraal daarbij stonden de positionering en beeldkwaliteit van de gebouwen in de parkachtige omgeving. Dit bewijst zich nu in de snelle verkoop en de voortvarende bouw van de appartementen.”

Park Fort Krayenhoff
Park Fort Krayenhoff
2
3

Over het ontwerp van Park Fort Krayenhoff

De appartementencomplexen Park Fort Krayenhoff zijn het sluitstuk in Koningsdaal in de jongste stadswijk van Nijmegen; Waalfront. Orange Architects uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. De oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor een groen park waarin de drie diamantvormige parkpaviljoens komen. De situering van de paviljoens is afgestemd op de natuurlijke zichtlijnen door het park. De vormgeving van de drie paviljoens, met ieder vijf bouwlagen, is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdedigingsbolwerk. In het, naar de Waal toe, oplopende park is een half ondergrondse parkeerlaag geïntegreerd die de paviljoens verbindt.

Over de appartementen

Park Fort Krayenhoff omvat in totaal drie appartementencomplexen. Ieder appartementencomplex bestaat uit vijf bouwlagen en biedt ruimte aan veertien appartementen bestemd voor de verkoop. Met appartementen met een variërend vloeroppervlak biedt Park Fort Krayenhoff voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A. Alle appartementen zijn verkocht.

Over de bouw

De drie appartementencomplexen zijn ontwikkeld door BPD en worden  gerealiseerd door ontwikkelende bouwer Trebbe. De bouw startte in maart vorig jaar. Naar verwachting ontvangt de eerste bewoner rond de zomer van 2022 de sleutel van het nieuwe appartement.