Hoogste punt voorlaatste fase Koningsdaal-Zuid Nijmegen gevierd

‘Een hoogtepunt voor de toekomstige bewoners van de 31 koopwoningen’

Met het onthullen van een klok, verwerkt in de eindgevel van een woning, markeerden Tjakko Smit, directeur projecten bij BPD Ontwikkeling en Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het hoogste punt van 31 woningen in de wijk Koningsdaal te Nijmegen.

Hein Stooker, directeur Trebbe Wonen: “Voor de uitwerking van deze fase hebben BPD en Trebbe de ontwikkelkennis gebundeld om binnen de gebiedsvisie van BPD én de flexibiliteit van het woningconcept BasisWonen van Trebbe wederom een prachtig plan neer te zetten.”

Over Koningsdaal

Koningsdaal is na Handelskade het tweede deelgebied in gebiedsontwikkeling Waalfront Nijmegen dat in aanbouw gaat. Koningsdaal ligt aan de westkant van Waalfront tussen de Honigfabriek en stadsbrug De Oversteek. Koningsdaal wordt gefaseerd uitgevoerd, BPD en Trebbe realiseerden al ruim 140 woningen in Koningsdaal. De laatste woningen van Koningsdaal-Zuid gaan in december dit jaar in verkoop, meer informatie: www.koningsdaal.nl

Over de woningen

De voorlaatste fase Koningsdaal omvat 31 koopwoningen, naar een ontwerp van Molenaar & Co architecten. Door de kenmerkende architectuurstijl uit Nijmegen-Oost en Bottendaal, een ruime variatie aan bouwlagen – 19 woningen hebben vier bouwlagen, 12 woningen drie bouwlagen – en rijke detaillering ontstaat een gevarieerd gevelbeeld en blijft toch de samenhang met de omgeving bewaard. De klok, die in de eindgevel van een woningblok is verwerkt, is een echte blikvanger en komt prominent in beeld wanneer men vanaf het centrum de wijk Koningsdaal-Zuid binnenkomt.

Over de bouw

De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw startte in april dit jaar, naar verwachting wordt de laatste woning in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.