Vlag markeert hoogste punt Demcon hoofdkantoor

Na een bouwtijd van ruim vier maanden is het hoogste punt van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Demcon op het Kennispark Twente in Enschede bereikt. Het hoogste punt is van oudsher een belangrijke mijlpaal. Ook op de bouwplaats van het nieuwe hoofdkantoor voor Demcon ging dit niet onopgemerkt voorbij.  Zo werd op de bouwplaats van het nieuwe kantoor het hoogste punt gemarkeerd met het hijsen van een vlag door Dennis Schipper, CEO van Demcon en Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe.

Dennis Schipper, CEO Demcon: “De nieuwbouw krijgt steeds meer vorm, met dank aan alle betrokkenen. Het laat zien dat we echt aan de Demcon Campus en dus aan onze toekomst bouwen. We zijn van oorsprong een Twents bedrijf. Met deze nieuwbouw tonen we dat we ons hoofdkantoor in Enschede handhaven en in Twente willen blijven. We willen hier – samen met de andere bedrijven op het Kennispark - technologie, innovatie en ondernemerschap verder tot bloei laten komen.”

“Het mooie van hoogste punten en andere mijlpalen is dat je samen even stil kunt staan om terug- en vooruit te blikken”, vertelt Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe. “We blikken terug op het werk dat er al verzet is; een tot op heden vlekkeloos verlopen bouw, vanuit een prettige samenwerking en dankzij de inzet van alle projectbetrokkenen. Ook kijken we vooruit naar de volgende mijlpaal; de oplevering.”

hoogste punt3
hoogste punt2

Groei en ontwikkeling centraal

Het nieuwe hoofdkantoor voor Demcon komt aan de Institutenweg 40-42 in Enschede, tussen het Demcon Innovation Center en het Demcon Technology Center. Het nieuwe hoofdkantoor is ontworpen door Beltman Architecten uit Enschede. Groei, ontwikkeling en duurzaamheid waren belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp. Er is gekozen voor een nuchter ontwerp dat kracht uitstraalt, maar met oog voor verfijning en detail. Het hoofdkantoor wordt een ontmoetingsplek en biedt ruimte aan onder andere de centrale ontvangst van Demcon, verschillende vergaderfaciliteiten en de medewerkers van de holding.

 

Hoofdkantoor Demcon
2021-03-05 Gevelbeelden (1) (Medium)

Uitzonderlijk duurzaam

Het vijf verdiepingen tellende pand wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen (BREEAM Outstanding). Daarbij wordt gekeken naar aspecten als materiaalgebruik, afvalverwerking en energieprestatie van het pand. Op zichtbare en onzichtbare wijze wordt op talloze manieren rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt het dak volledig bedekt met zonnepanelen en wordt in de directe omgeving rekening gehouden met groene beplanting en nestmogelijkheden.

Over de realisatie

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor startte begin dit jaar. Met het bereiken van het hoogste punt, wordt nu vooruit gekeken naar de volgende mijlpaal; de oplevering. Deze staat gepland voor eind dit jaar. Begin 2023 neemt Demcon het nieuwe hoofdkantoor in gebruik.