Hoogste punt 22 appartementen Gouda-Oost

Vrijdag 14 oktober vierden we het bereiken van het hoogste punt van een appartementencomplex in Gouda-Oost. Het complex heeft 22 sociale huurappartementen verdeeld over zes bouwlagen en wordt door Trebbe in opdracht van Woonpartners Midden-Holland gerealiseerd.

Herstructurering

Het complex maakt onderdeel uit van het project Zuidelijk Stempel West en wordt gebouwd in Gouda-Oost, waar een grote herstructurering plaats vindt. Het totale project Zuidelijk Stempel West is een design & build opgave bestaande uit de bouw van in totaal 40 sociale huurwoningen voor Woonpartners Midden-Holland; 18 rijwoningen (waarvan zes vrije huur) een appartementencomplex met 22 appartementen en 24 grondgebonden koopwoningen 24 Karaat Gouda.

Het ontwerp

Het ontwerp van het gehele project, waarvan de appartementen onderdeel uitmaken, is van A3 architecten. Zij zijn er in geslaagd met de ontwerpen zowel samenhang binnen het plangebied als een eigen identiteit voor elke woning te creëren.

Over de bouw

Bijzonder aan de realisatie van dit gebouw is onder meer de relatief korte bouwtijd. Mede door de toepassing van een lean-planning en een zeer goede voorbereiding met onderaannemers en leveranciers kan Trebbe de korte doorlooptijd garanderen en is er een gestroomlijnd uitvoeringsproces.

Trebbe startte in juni met de realisatie, naar verwachting vindt de oplevering eind eerste kwartaal 2017 plaats.