Bohemen, Eigen Haard en Trebbe vieren hoogste punt 44 appartementen Spoorlaan Aalsmeer

Donderdag 29 juli is na een bouwtijd van vijf maanden het hoogste punt bereikt van de bouw van 44 appartementen Laurierhof. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. Met de realisatie van deze appartementen geven Bohemen, Eigen Haard en Trebbe gezamenlijk invulling aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in Aalsmeer.

Realisatie 44 appartementen Laurierhof

Het project Laurierhof is de volgende stap in de gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer, een samenwerking tussen de gemeente Aalsmeer en Bohemen. de kop van de Spoorlaan langs de Burgermeester Kasteleinweg worden de 44 appartementen Laurierhof gerealiseerd. Jasper Rotteveel, ontwikkelaar bij Bohemen: “Laurierhof is het sluitstuk in de ontwikkeling van het deelgebied Spoorlaan. Hiermee is verder invulling gegeven aan de goede en langdurige samenwerking tussen de gemeente Aalsmeer en Bohemen, welke tot op heden al heeft geleid tot de realisatie van diverse aantrekkelijke woonbuurten in Aalsmeer.”

hp 5
hoogste punt1 website

Sociale, duurzame woningen

“We verhuren de woningen sociaal”, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling van Eigen Haard. “Onze taak is het huishoudens met een laag en middeninkomen goed en betaalbaar te huisvesten. En dat is waar deze 44 appartementen voor zijn. Ze zijn duurzaam, met een eigen warmtepomp, vloerverwarming en pv-panelen. Voor onze huurders betekent dit een hoog wooncomfort en lage energielasten.”

 Over de realisatie

De appartementen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Hans Been architecten. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. “Met de traditie van het hoogste punt kun je nog één keer terugblikken en verwachtingsvol vooruitkijken”, vertelt Johan Bombach, directeur bij Trebbe. “Vanuit een hele fijne samenwerking met Bohemen en Eigen Haard realiseren we hier hele goede, duurzame woningen. Dat doen we ook nog eens heel snel dankzij de vakmensen op de bouwplaats en de inzet van ons concept Trebbe HoogWonen. Dit lukt alleen vlekkeloos, als de onderlinge samenwerking goed is. Ik ben er trots op.”