Hoogste punt 16 zeer energiezuinige woningen Borne bereikt

Na een bouwtijd van een kleine twee maanden is het hoogste punt bereikt van de 16 zeer energiezuinige woningen die Trebbe in opdracht van Twickelborg Vastgoed in Borne realiseert. Een mooi moment dat Twickelborg Vastgoed niet onopgemerkt voorbij liet gaan. De bouwplaatsmedewerkers werden allemaal getrakteerd op een lunch.

Over de  woningen

De Bongerd VOF ontwikkelde het plan. Peters & Lammerink architecten tekende voor het ontwerp. Bijzonder is dat deze woningen uitermate energiezuinig zijn. Naast een hoog wooncomfort betekent dit een zeer lage of zelfs geen energierekening meer. Goede isolatie, triple glas en zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de energierekening van tien woningen zeer laag is. Zes woningen zijn nog duurzamer: bij deze woningen zorgt de hybride warmtepomp voor terugwinning van warmte en leveren de zonnepanelen zoveel energie op, dat de volledige energierekening wordt terugverdiend. Twaalf van de zestien woningen voldoen aan de uitgangspunten van de richtlijn Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG).

Over de bouw

De woningen worden uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw startte april 2017, nog voor de zomervakantie worden de woningen volledig afgewerkt opgeleverd.