Hogekwartier Amersfoort volop in beweging

Bewoners sociale huurwoningen Timano ontvangen sleutel

De nieuwe stadswijk Hogekwartier is volop in beweging. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.Trebbe realiseert in het Hogekwartier in totaal 154 huur- en koopwoningen.

Tweede fase sociale huurwoningen Timano opgeleverd

Blije bewoners ontvingen 5 september de sleutel van hun nieuwe woning in Hogekwartier. De nieuwbouw in Hogekwartier draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare woningen bij komen. In de velden 3a en 3b van Hogekwartier komen in totaal 66 huurwoningen (36 eengezinswoningen en 30 appartementen. genaamd Timano). Dit is aan de kant van de wijk Liendert. Inmiddels is de laatste woning van de eerste fase, bestaande uit 26 sociale huurwoningen, vorige week opgeleverd. De bouw van de tweede fase, bestaande uit 30 appartementen en 10 woningen, startte eerder dit jaar. Direct na de zomervakantie is de bouw van de derde fase aan de zuidzijde van de Hogeweg, bestaande uit 22 appartementen en 8 woningen, gestart.

Amersfoort Vernieuwt

Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. (http://www.amersfoortvernieuwt.nl/wijken/hogekwartier/)