Nieuwbouwwoningen HoeveRijk in 2020 in verkoop

Blokhoeve is de jongste nieuwbouwwijk van Nieuwegein. Het oostelijk deel is inmiddels voltooid, in het westelijk deel bevindt zich een braakliggend terrein, waarop ontwikkelcombinatie Trebbe / Lunee een nieuw plan ontwikkelt dat ook het sluitstuk is van de wijk Blokhoeve; HoeveRijk.

De ontwikkeling omvat de nieuwbouw van 12 tweekappers, 50 rijwoningen en 116 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Jutphaas. Naast woningen worden er een klim- en bergsportcentrum, restaurant, fitnesscentrum en supermarkt gerealiseerd in HoeveRijk. Om tot een gevarieerde, levendige wijk te komen, verbinden meerdere architecten zich aan de gebiedsontwikkeling. Zo neemt Knevel Architecten uit Amsterdam het klim- en bergsportcentrum voor haar rekening. Het ontwerp van de appartementen wordt verzorgd door A3 Architecten uit Rotterdam. De vijftig rijwoningen worden ontworpen door Visser en Bouwman uit ’s-Hertogenbosch en Damast Architects uit Amsterdam ontwerpt de studio’s en de twaalf twee-onder-een-kapwoningen. De realisatie van de in totaal 178 woningen neemt Trebbe Wonen op zich.

John Verbeek, projectontwikkelaar namens Trebbe / Lunee: “Samen met de gemeente Nieuwegein, Woningcorporatie Jutphaas en andere stakeholders in het gebied hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan de invulling van deze mooie locatie. Wij zijn dan ook blij dat we nu de eerste resultaten kunnen laten zien via de website van HoeveRijk. Momenteel leggen we samen met de architecten de laatste hand aan de ontwerpen. De verwachting is dat de woningen in het tweede c.q. derde kwartaal van 2020 in verkoop gaan.”

Website

Op www.hoeverijk-nieuwegein.nl vindt u meer informatie over de woningen in HoeveRijk.