Hoe bouw je een huis?

Johan Frisoschool Wageningen bezoekt bouwplaats Tuinwijk Wageningen

Hoe bouw je een huis? Hoe metsel je een muur? En wat moet je kunnen om bouwvakker te worden? De leerlingen van de Johan Frisoschool in Wageningen wilden alles weten toen kopersbegeleider Annet Borgers kwam vertellen over het bouwen van huizen.

In Tuinwijk Wageningen bouwt Trebbe 249 duurzame woningen. Tuinwijk is het tweede deelplan van Nieuw Kortenoord, de jongste uitbreidingswijk van Wageningen. De Johan Frisoschool ligt op een steenworp afstand van deze wijk. De leerlingen van de Johan Frisoschool werken tijdens deze week aan het thema “Wonen & Bouwen”, daarom werd Trebbe gevraagd iets over dit thema te vertellen. Voor de aankleding van de school tijdens de themaweek werden in de week ervoor al diverse bouwmaterialen op de school afgeleverd en bouwtekeningen in de school opgehangen.

Onvergetelijk

Kopersbegeleider Annet Borgers kwam op de Johan Frisoschool vertellen over het bouwen van een huis en het wonen in een huis aan de groepen 1 tot en met 5. ’s Middags gingen de groepen 6 tot en met 8 onder begeleiding van meester Kant met Annet mee. Samen liepen zij langs de bouwplaats met woningen die net waren opgeleverd, bijna klaar waren en nog volop gebouwd werden. De leerlingen kregen uitleg over de bouw en wonen en konden al hun vragen stellen. De leerkracht van groep 6/7Z meester Kant vond het leuk om mee te maken: “Het is een geweldige en leerzame mogelijkheid voor kinderen om de verschillende fases te zien van de bouw van een huis, vooral als ze met een echte bouwhelm op een bouwplaats mogen bezoeken. Voor alle leerlingen, met name voor degenen die later in de bouw of als architect willen werken, was het een onvergetelijke ervaring!

Mooi vak

Annet blikt terug op een leuke en leerzame dag: “Ik vond het ontzettend leuk om kinderen meer te vertellen over ons mooie vak. En voor de toekomstbestendigheid van onze branche is het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk te interesseren voor een toekomst in de bouw.” Aan het eind van het bezoek kregen de jonge bouwvakkers een knutselplaat mee om thuis zelf een huis te bouwen.