Trebbe en BPD starten bouw Het Stempel fase 2 Veenendaal

31 oktober jl. werd de start bouw van het appartementencomplex Het Stempel fase 2 Veenendaal feestelijk gevierd. Engbert Stroobosscher, wethouder gemeente Veenendaal en Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager bij BPD verrichtten onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen de officiële handeling.

Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager BPD: ““Wij zijn blij dat we na een lange ontwikkelperiode dit project nu kunnen realiseren en afronden. Het wordt een van de beste woonlocaties in Veenendaal centrum.”

Hein Trebbe sr., directeur Trebbe: “Het is mooi dat we met Het Stempel een bijdrage aan de Veenendaalse woningmarkt kunnen leveren. Dat we dat met zo’n mooi markant gebouw op een prachtige locatie kunnen doen is natuurlijk fantastisch.”

Over het ontwerp

Het Stempel verrijst midden in het centrum, op de plek waar vroeger de post werd gestempeld. DSA stedenbouw architectuur tekende voor het bijzondere ontwerp. ‘De variatie en de menselijke maat van de binnenstad komen terug in die gevels. Ze verschillen in hoogte, in diepte en we spelen met de vorm en positie van de ruime balkons. Zo vangen we het ritme van de stad,’ vertelt Michel Manders, architect bij DSA. Gerard Derks, architect bij DSA, vult aan: ‘We willen een gebouw dat leeft, waar iedereen zijn eigen stempel op kan drukken. Dat is het mooie van dit gebouw: iedereen heeft er zijn eigen, bijzondere plek en tegelijkertijd is er alle ruimte om elkaar te ontmoeten. Dat ontmoeten past ook heel goed in de omgeving van een levendige binnenstad.’

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit negen bouwlagen en biedt ruimte aan een commerciele ruimte en 88 appartementen. 40 appartementen zijn bestemd voor de beleggershuur, de resterende 48 appartementen zijn bestemd voor de verkoop. De verschillende prijzen en woonoppervlakten, van 64 m2 tot en met 140 m2, maken dat Het Stempel voor ieder wat wils biedt. Bovendien beschikt elke woning over een eigen parkeerplaats op een afgesloten terrein. De verhuur van de huurappartementen moet nog starten, via de website kunnen geinteresseerden zich hiervoor aanmelden. Er zijn nog enkele appartementen te koop, meer informatie is te vinden op www.nieuwbouw-hetstempel.nl.

Over de bouw

Trebbe werkte Het Stempel in bouwteam met BPD uit. Het appartementengebouw realiseert Trebbe samen met Goossen Te Pas Bouw. De bouw van het complex startte begin oktober, naar verwachting vindt de oplevering in het eerste kwartaal van 2019 plaats.