Groot onderhoud 51 appartementen Elst van start

“Appartementencomplexen comfortabeler, energiezuiniger en klaar voor de toekomst”

Begin maart starten Mooiland en Trebbe met het groot onderhoud van 51 appartementen in Elst. Na de werkzaamheden kunnen de appartementen weer dertig jaar mee, ervaren de huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger. De woningen maken een sprong in energielabel naar minimaal B. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar.

Marc Klaver, projectmanager Mooiland: “Door een samen goed gekozen en op huurderswensen afgestemd maatregelen pakket kunnen de huurders nog fijner blijven wonen in hun huurwoning.”

Antje de Groot, directeur Trebbe: “Samen met Mooiland maken we de appartementen klaar voor de toekomst, met bijzondere aandacht voor de bewoners en de ondergelegen supermarkt. De appartementen worden energiezuinig en de bewoners zullen meer wooncomfort ervaren. En dat sluit naadloos aan op wat we met Trebbe BestaandWonen nastreven; goede betaalbare woningen waar mensen prettig wonen.”

Intensieve samenwerking leidt tot toekomstbestendig gebouw

Vanuit een intensieve ketensamenwerking met Mooiland voert Trebbe het groot onderhoud uit. Het uiterlijk van het complex krijgt een facelift door onder andere het vervangen van de balkonhekken. De algemene ruimtes krijgen een upgrade in de vorm van nieuwe vloer- en wandafwerking en energiezuinige LED-verlichting. Ook de appartementen worden gemoderniseerd. Deze maken een labelsprong van D naar minimaal B door onder andere het aanbrengen van nieuwe kozijnen met HR++ beglazing, zelfregulerende ventilatieroosters, CO2-gestuurde mechanische ventilatie, isolatie van het dak en pv-panelen. Daarnaast worden de appartementen voorzien van elektrische screens en de keuken, badkamer en het toilet worden vervangen. Na afronding van de werkzaamheden ervaren de huurders meer wooncomfort en een lagere energierekening.

Groot onderhoud met aandacht

Het groot onderhoud betreft een seniorencomplex. Een groot deel van de appartementen is boven een supermarkt gesitueerd en de bewoners blijven gedurende werkzaamheden in hun appartement wonen. Mooiland en Trebbe hebben bijzondere aandacht voor de bewoners en de supermarkt en hebben de werkzaamheden nauwkeurig met hen afgestemd; zodat zij zo min mogelijk ongemak ondervinden van de werkzaamheden en het primaire proces van de supermarkt niet wordt verstoord.