GoedeStede en Trebbe realiseren 62 appartementen in Almere Buiten

Met het slaan van piketpalen op 7 februari markeerden Franc Weerwind, burgemeester van Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede, Tako Postma, architect-partner bij architectenbureau Inbo, Danny Ellen, timmerman bij Trebbe, Christian Schuurman, projectleider bij Trebbe en Antje de Groot, directeur bij Trebbe de officiële start van de bouw van 62 appartementen Almere Buiten. Daarnaast gingen zij, in huiskamersetting, met elkaar in gesprek over het thema veilig wonen. De ochtend werd muzikaal omlijst door de Almeerse zangeres Melany Sharon.

Burgemeester Franc Weerwind: “Ik ben blij met het ontwerp en de bouw van de Carambei. Deze appartementen van 50 vierkante meter voorzien in een behoefte voor zowel jongeren als ouderen en het is goed om te constateren dat er voor deze doelgroepen wordt gebouwd. Met dit plan ontstaat er ook een mooie invulling voor de locatie en het brengt de afronding van het centrum van Almere Buiten weer een stap dichterbij. Als onderdeel van de ontwikkeling zal het omliggende openbaar gebied ook definitief ingericht worden, waarbij er gestreefd is naar vergroening van het centrum.”

Arjan Deutekom, directeur GoedeStede: “We weten dat de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen enorm groot is in Almere. Rond de kerst hopen we aan 62 bewoners de sleutels van hun nieuwe woning te overhandigen. En wij bouwen er binnenkort nog meer in het centrum van Almere Buiten.”

Antje de Groot, directeur Trebbe: “Het is fantastisch dat we de jarenlange samenwerking met GoedeStede en gemeente Almere weer voor het voetlicht kunnen brengen met een officiële handeling. Doordat GoedeStede en de gemeente meebewegen met de ontwikkelingen en daarmee de juiste kaders creëren, kunnen we gezamenlijk blijven voorzien in goede, betaalbare en veilige huisvesting.”

Over het ontwerp

Het appartementencomplex verrijst middenin het centrum van Almere Buiten aan de Poolcirkelstraat. Het gebouw is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Inbo. Het gebouw is compact en bestaat uit twee bouwdelen die verschillen in hoogte. Hierdoor is het gebouw goed ingepast in de bestaande omgeving. Door het bijzondere patroon in het metselwerk krijgt het gebouw een eigen en markante uitstraling.

Over de appartementen

De naam Carambeí verwijst naar een Braziliaanse gemeente in de staat Paraná. Het is de eerste succesvolle Nederlandse nederzetting en landbouwkolonie in Brazilië. In het gebouw Carambeí worden 62 tweekamerwoningen gerealiseerd. De tweekamerappartementen met een vloeroppervlak van 50m2 zijn zeer geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.

Over de bouw

De bouw van het complex start begin februari 2018, naar verwachting wordt het gebouw eind dit jaar opgeleverd. De appartementen worden gerealiseerd volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. Mede door de inzet van dit concept, is Trebbe in staat een vlekkeloos proces en vaste doorlooptijd te garanderen. In Almere Buiten realiseert Trebbe in opdracht van GoedeStede nog drie appartementencomplexen. Aan De Evenaar verdeeld over de gebouwen Castrolanda en Holambra worden nog voor de zomer 99 appartementen opgeleverd. Aan de Buenos Airesstraat is de bouw gestart van het complex Bolívar, deze biedt ruimte aan 95 appartementen. Naar verwachting ontvangen de eerste huurders nog voor de kerst de sleutel van hun nieuwe appartement.